algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

«Estic disposat a arribar a un acord per reubicar el projecte de les Fontanelles»

Guillem Alomar, conseller delegat d'Aqua Màgica, posa la condició que es faci en un termini 'raonable'

E.DOMÈNECH. Palma.

L'empresa promotora del centre comercial de les Fontanelles, Aqua Màgica, estaria disposada a negociar una reubicació d'aquest projecte sempre que es «respectassin els drets adquirits» i que la decisió es prengués en un termini «raonable». Així ho manifestà el conseller delegat de la companyia, Guillem Alomar, qui assegurà que mantindran l'interès a realitzar aquesta inversió sempre que se cerqui una solució a curt termini amb les autoritats competents. «Haurem de renunciar al projecte si hem d'esperar cinc o deu anys a posar-lo en marxa. Així no seria possible l'acord», afirma. Si es donàs aquesta situació, Aqua Màgica reclamaria una indemnització per tota la feina feta fins ara, que el novembre passat estimava que arribaria als 100 milions d'euros.

Alomar feia aquestes declaracions després de conèixer, «a través de la premsa», que el projecte guanyador del concurs d'idees per a la reforma de la Platja de Palma planteja la protecció de les Fontanelles. «No tenim cap comunicació per part de cap de les institucions, l'únic que sabem del que diu el Govern, el Consell o l'Ajuntament és a través dels mitjans de comunicació», assegura.

El conseller de Turisme, Francesc Buils, explicà ahir que el projecte triat per desenvolupar la reforma integral de la zona prioritza la sostenibilitat i que preveu la creació de tres «patis», un dels quals les Fontanelles, que quedaria totalment protegit. El conseller parlà de «trasllat» del centre comercial, però no especificà com, ni on. El que sí deixà clar fou la importància econòmica d'inversions com la que vol fer Aqua Màgica i que podria representar més de 2.000 nous llocs de feina. Prendre una decisió sostenible que també permeti el desenvolupament econòmic és en allò que ara treballen les institucions. D'altra banda, Alomar recorda que la suspensió cautelar és una «situació atípica». I conclou que es poden analitzar totes les solucions possibles sempre que siguin «viables».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris