cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Antich assegura que d'aquí a un any ja es faran els primers pisos socials

Insta el PP a retirar la seva esmena a la totalitat de la llei d'habitatge

El president del Govern, Francesc Antich, assegurà ahir que les previsions del seu Executiu són que d'aquí a un any, dins el primer semetre del 2009, es puguin començar a realitzar les primeres actuacions en habitatge social a partir de l'aplicació de la llei per a l'obtenció de sòl públic, que actualment tramita el Parlament. La intenció del Govern és que amb aquest projecte legislatiu es pugui iniciar durant aquesta legislatura la promoció d'uns 5.000 pisos protegits.

Antich comparegué en la roda de premsa posterior al Consell de Govern amb una intervenció dirigida a atacar el PP. L'instà a retirar l'esmena a la totalitat que el seu grup parlamentari ha presentat a la totalitat de la llei. Segons el cap de l'Executiu, el text alternatiu presentat pels populars implicaria que no es poguessin començar a fer actuacions en habitatge públic fins a la propera legislatura.

Si els populars no retiren l'esmena, per Antich siginificarà que «es confirmen les sospites que el PP està en contra de fer una vertadera política d'habitatge en un termini curt de temps». «Em preocupa», afegí, «perquè aniri en contra d'allò que prediquin, quan els darrers dies han exigit al Govern que posi en marxa mesures per evitar l'alentiment econòmic».

El president Antich criticà diferents punts del text alternatiu presentat pel PP, principalment perquè al seu entendre retardarien les actuacions previstes a la llei «en un moment d'alentiment de les empreses constructores, que afecta molts treballadors», segons digué. A preguntes dels periodistes, el líder socialista també carregà contra el PP per considerar que no ha respectat el pacte al qual arribaren en matèria de protecció del territori. Per altra banda, Antich també explicà que en la reunió del Govern s'aprovà la subvenció de 254,45 milions d'euros per al Consell de Mallorca i 29,5 milions per al de Menorca, per tal que pugin afrontar el pagament de la seva part corresponent al conveni de carreteres signat amb el Ministeri de Foment. Aquesta transferència es farà efectiva en deu anualitats, fins al 2017, i el president de l'Executiu manifestà que d'aquesta manera es pretén ajudar els consells insulars -els pitïusos encara no han signat el conveni- per accelerar els projectes viaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris