cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

El batle acusa el Govern d'injust per no construir la nova escola

La Sala disposa del solar i d'un projecte fet per l'anterior Executiu

MARTA MEDRANO. Inca.

«Estan fent una gran injustícia amb el poble de Maria». Amb aquestes paraules va resumir el batle, Antoni Mulet (PP), la seva indignació ahir després de saber que la Conselleria d'Educació no ha inclòs al Pla d'inversions en matèria educativa del Govern fins a l'any 2009 el Col·legi Públic d'aquesta localitat del Pla.

L'Ajuntament de Maria tramita des de fa tres anys i mig la construcció d'aquesta escola. De fet, l'anterior Executiu redactà l'avantprojecte d'aquest centre d'una línia el juny de 2006. Segons els càlculs del batle entre estudis geotècnics, informes i el desenvolupament de convenis urbanístics, la Sala ha gastat uns 70.000 euros per aconseguir que el Govern disposi d'un solar on construir el col·legi.

Mulet explicà que l'únic tràmit que queda per resoldre és la cessió definitiva del terreny, que calcula que pot estar enllestida el març.

Un dels assumptes que més ha indignat el batle és el fet que, mentre que el col·legi d'aquesta localitat no s'inclou en el Pla d'inversions del Govern, sí que s'han previst col·legis nous a pobles on els ajuntaments ni tan sols disposen de terrenys on construir-los. «Ens han exclòs per una qüestió política», digué.

Els alumnes de Maria estan distribuïts actualment en tres edificis, dos dels quals construïts als anys 30 i un altre a mitjan dels anys 70. Tots tres arrosseguen problemes de goteres i humitats.

L'edifici que allotja els al·lots d'Educació Infantil és el més deteriorat. Les esquerdes i la humitat són evidents. El sostre de la sala de professors ha cedit i es tem que les bigues estiguin rovellades; en una aula s'han instal·lat matalassos al terra per frenar la humitat i l'aula que allotja els al·lots que acudeixen al col·legi a les 7.30 del matí està plena d'instruments.

En un altre dels edificis el rentaplats s'ha hagut d'instal·lar a la biblioteca per la falta d'espai i en una de les parets exteriors s'ha obert una esquerda que fa un dit d'ample.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris