algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'Ajuntament demanarà al Govern i al Consell que condicionin ses Figueroles i n'adobin els camins

El batle Joan Rotger vol que «els selvatgins, i tots els balears, s'aprofitin de l'ús públic de la finca»

A.MATEU. Palma.

El batle de Selva, Joan Rotger (PP), sol·licitarà una reunió amb els responsables de la Conselleria de Medi Ambient per demanar-los una solució a l'estat d'abandonament i deixadesa en què es troben ses Figueroles, un finca que és de titularitat autonòmica d'ençà del 1997. Segons Rotger, «les cases d'aquesta possessió i els camins que hi donen accés es troben en molt mal estat. Això vol dir que les feines de conservació i manteniment són ben poques». Per això, el batle ha decidit posar-se en contacte amb el departament que dirigeix Miquel Àngel Grimalt (UM) per conèixer quins són els projectes que l'executiu autonòmic té per aquesta finca, que és tan emblemàtica pel terme i, sobretot, pel poble de Caimari, durant aquesta legislatura.

«Sabem que l'estat en què es troben ses Figueroles no és responsabilitat única del Govern. El Consell, com a institució que es cuida del manteniment dels camins, també hauria d'adobar aquestes vies de comunicació tradicionals a la serra de Tramuntana», assegurà el batle. Ses Figueroles tenen una particularitat en relació a altres finques públiques: l'única manera d'arribar-hi és a peu. Sobre aquest fet, el batle diu: «Com que, a aquesta possessió, no hi poden accedir amb cotxe, totes les obres que s'hi facin són molt més costoses. Per altra part, però, això ha comportat que l'entorn d'aquesta contrada es mantingués intacte al llarg dels anys i que es conservassin els seus valors naturals i paisatgístics».

Ara per ara, les cases de la possessió són inhabitables i els seus elements etnològics han entrat en una fase de degradació des de fa decennis. «L'ús públic de la finca ha de ser aprofitable per tots els selvatgins, però també per la resta de balears», digué Rotger.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris