algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El PP denuncia que el Consell no fa demolicions des de l'any 2003

Font critica la «demagògia» i «poca seriositat» en disciplina urbanística

El portaveu del PP al Consell, Jaume Font, denuncià ahir que la institució no executa ordres de demolició des de l'any 2003 i instà els responsables del Pacte, que governen des de fa mig any, a actuar amb més «rigorositat i seriositat» i a abandonar la «demagògia» a l'hora de fer complir la disciplina urbanística.

El popular recordà que el seu grup ja demanà informació sobre les demolicions executades i la resposta en una Comissió d'Urbanisme fou: «una, dues o cap». Per això, criticà que l'equip de govern anunciï la demolició d'apartaments il·legals a Monport (Andratx) i continuï duent a la Comissió d'Urbanisme ordres de demolició quan no s'han duit a terme les anteriors. Només demà, aquesta Comissió preveu aprovar quatre ordres diferents.

En realitat el Consell ordena als propietaris de construccions que s'han fet sense llicència i que no es poden legalitzar que siguin ells els qui enderroquin el que han construït. Si en un mes no ho fan, el Consell té potestat per destruir-ho. Però, el cert és que el Consell no ho fa perquè, des de fa temps, té obert un procés per externalitzar aquest servei i, de moment, cap empresa no se n'ha volgut fer càrrec. El Departament de Territori està contactant ara amb empreses de fora.

Amb tot, Font advertí que el Consell podria augmentar la partida destinada per fer més atractiu el servei o, fins i tot, ho podria fer la mateixa institució creant brigades específiques i, en canvi, «no dóna exemple» i no actua.

En aquest sentit, el portaveu de l'oposició també criticà l'actitud del Consell en el cas de la casa que s'ha construït a Campos el batle socialista de ses Salines. Segons Font, l'obra és «il·legal» i «il·legalitzable» i, per tant, el Consell, en lloc de continuar demanant informació a l'Ajuntament de Campos, ja hauria d'haver obert un expedient de demolició.

Finalment, criticà la gestió de la consellera del Territori, Maria Lluïsa Dubon, en la urbanització del Guix, a Escorca, paralitzada amb la moratòria. Font demanà a la responsable que «xerri clar» i admeti que la urbanització està en sòl urbà consolidat, és legal i no es pot desclassificar sense fortes indemnitzacions i just en davallaran el volum.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris