cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Per cada dues empreses creades el desembre passat se'n va dissoldre una

L'obertura de companyies baixà a les Illes un 21'7% en relació al mateix mes de 2006

La creació d'empreses es ressent de la desacceleració econòmica segons ho constaten les xifres del darrer desembre quan a Balears se'n crearen 223, un 21'7 per cent menys que el mateix període de l'any passat. A aquesta xifra s'hi afegeix l'augment en la dissolució d'empreses, 124, gairebé el triple que en el 2006, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així, per cada dues empreses noves a Balears en tancà una.

D'altra banda, en la mitjana estatal s'ha produït el mateix descens en la creació d'empreses, encara que lleugerament per sota la xifra de les Illes, s'ha passat de les 10.476 noves companyies a les 8.480. D'empreses que tancaren les seves portes se'n comptabilitzen 2.299, un 85 per cent més que l'any passat.El capital subscrit per les noves empreses a les Illes va ser de 14'1 milions d'euros, davant els 19'3 milions de l'any anterior.

L'INE aporta també les dades de tot l'any 2007. La creació d'empreses a les Illes caigué el doble que la mitjana del conjunt de l'Estat. Així, a l'Arxipèlag es crearen 465 empreses menys, el que representà uns davallada del 7'8 per cent. Mentre, el descens a la mitjana estatal fou del 3'8 per cent. Pel que fa al tancament de societats, a Balears se'n produïren 891 durant el 2007, 349 més.

El director del Centre de Recerca Econòmica (CRE), Antoni Riera, afirmava fa unes setmanes en declaracions a Diari de Balears que la xifra d'empreses dissoltes a les Illes se situava en «màxims històrics». A la vegada puntualitzava que el ritme mitjà de creació d'empreses a les Illes havia estat «notablement» elevat en els darrers anys i que era un procés «d'ajustament cíclic». La previsió pels propers mesos és que es mantingui una evolució similar a la del darrer trimestre de l'any 2007.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris