cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

El cadàver del primer algerià de Palma no podrà ser enterrat a l'illa

No es respecta la seva voluntat perquè no hi ha cementiri musulmà

El cadàver de Chabli Abdelhadi, que morí fa cinc dies als 69 anys, no serà enterrat a Mallorca, tot i que feia 40 anys que estava instal·lat a Ciutat i, a més, havia demanat explícitament que el seu cos fos enterrat a l'illa. Abdelhadi nasqué l'any 1938 a la capital d'Algèria (Alger), i fou el primer home d'aquesta nacionalitat que arribà a l'Arxipèlag per viure-hi, segons assegurà ahir el president de l'Associació d'Immigrants Algerians a Balears, Noreddine Belmeddah.

Alguns membres de la seva família arribaren ahir a Palma des d'Alger per fer-se càrrec del seu cos i endur-se'l cap al país africà, ja que quedava immòbil al tanatori de Son Valentí, sense que les autoritats competents sabessin què fer-ne. Fa més de deu anys que la comunitat musulmana de Balears està demanant a Cort i al Govern que s'encarregui de cercar un terreny per a la construcció d'un cementiri per a ells i que n'assumeixi els costos, tal com ho ha fet amb els cementiris cristians de les Illes.

De fet, durant l'anterior legislatura, des de Cort es prometé a la comunitat islàmica que aquesta iniciativa seria executada a Son Valentí, però l'assumpte quedà aturat. Per això, l'associació d'algerians i representants de les 26 mesquites de Balears signaren enguany una carta remesa a Cort i al Govern posant de manifest el malestar existent després de veure que cap institució s'està ocupant d'atendre les seves demandes.

Ara, la mort de Chabli Abdelhadi fa palesa la urgència de complir aquesta promesa. Abdelhadi treballà en el sector de la construcció durant molts anys, vivia a prop de la zona de Pere Garau i ja estava jubilat des de feia molts d'anys. La seva integració en la societat mallorquina queda demostrada, precisament, per la seva voluntat manifesta de ser enterrat a l'illa i no a Algèria, on finalment s'han endut el cos a causa de la inexistència del cementiri musulmà.A Mallorca hi ha una comunitat islàmica prou important, i Chabli no és la primera persona d'aquesta religió que mor a l'illa, però sí que va ser el primer que va deixar clar que volia que el seu cadàver quedàs aquí per sempre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris