algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

Fiscalia encara ha de decidir què fer amb les denúncies de Son Espases

La plataforma Salvem la Real presentà la primera el març de 2005

L.M. Palma.

La Fiscalia Anticorrupció encara no ha decidit què fer amb l'allau de denúncies que li han arribat per part de la plataforma Salvem la Real contra l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el Govern balear. Els suposats delictes comesos pels responsables d'aquestes institucions farien referència, segons les denúncies, a l'adquisició fraudulenta del solar de Son Espases, la manipulació del Pla General, la concessió d'una llicència d'obres il·legal i la destrucció del patrimoni històric.

La primera denúncia es presentà el març de 2005 i, de moment, la Fiscalia anticorrupció no ha decidit si passar les diligències que ha realitzat a un jutjat d'instrucció o optar pel seu arxiu. L'Ajuntament de Palma també ha rebut denúncies per la construcció de l'hospital. Però aquesta administració considera, tant ara com en temps del Govern del PP, que la llicència d'obra que atorgà per construir l'hospital està ben donada, i tot fa pensar que revisarà aquest criteri si no li -ho ordena l'autoritat judicial.

Tècnics d'Urbanisme de Cort han explicat que desconeixien si l'equip de Catalina Cirer havia demanat algun informe que aclarís l'existència del torrent de can Espases. Les mateixes fonts constataren que, si bé és cert que està prohibit construir damunt un torrent, no hi ha cap «conflicte» sobre aquest assumpte perquè la llicència «està vigent, és vàlida i eficaç».

Fonts de la Conselleria de Salut es ratifiquen ahir que el projecte de l'hospital preveu una instal·lació de recollida de pluvials suficient pel cabal d'aigua que es pugui en cas de pluja. Tot i això, el centre s'està construint sobre el que era una llera cartografiada pel PGOU, i no s'han considerat mesures que evitin una possible inundació dels baixos en cas d'una torrentada.

Tot i l'existència del torrent en els plànols urbanístics, Cort adquirí el solar per construir-hi un hospital, i permeté l'inici de les obres sense que els seus tècnics fessin cap estudi hidrogràfic ni dins ni fora del terreny. El torrent és ben visible quan s'uneix al de na Bàrbara, catalogat a l'Atles de xarxes inundables del Govern com una de les zones amb un risc d'innundació «alt».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris