algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

Rotger demana ajuda a les institucions per fer 110 nous habitatges protegits

El president Antich lliurà les claus dels pisos de Mandrava amb 11 mesos de retard

104008

Els nous propietaris assistiren ahir a l'acte de lliurament de les claus dels habitatges protegits. Fotos: M.MEDRANO.

MARIA NADAL. Inca.

El batle d'Inca, Pere Rotger, va aprofitar l'acte d'ahir, en el qual es van lliurar les claus als nous propietaris dels pisos de protecció oficial de Mandrava, per demanar «col·laboració a les institucions per impulsar noves promocions socials a Inca». Rotger va explicar que «ara estam pendents de l'informe de la Comissió balear de Medi Ambient, per aprovar inicialment l'adaptació del Pla General d'Inca al Pla Territorial de Mallorca. Quan rebem aquest informe només estarem pendents del Consell per tramitar l'adaptació, que suposarà poder disposar d'un solar de 6.000 metres quadrats, que se cediran a l'Ibavi per construir una nova promoció d'entre 90 i 110 habitatges protegits».

El batle va realitzar aquestes declaracions davant del president del Govern, Francesc Antich, i el conseller d'Habitatge, Jaume Carbonero, que van presidir el lliurament de claus dels pisos, que s'ha realitzat amb 11 mesos de retard. Rotger els va demanar col·laboració per acabar amb la demanda de cases, i va recordar que hi va «haver unes 340 sol·licituds per poder accedir a un pis protegit a Mandrava, de les quals unes 80 van ser descartades perquè no reunien tots els requisits. Hem lliurat les claus a 77 famílies, per la qual cosa a Inca queda un romanent de 180 persones que necessiten un habitatge».

Francesc Antich va recordar ahir que «a Balears s'han construït moltes cases durant els darrers anys, però el problema és que estan a preus que no es poden pagar. A Balears s'han construït HPO, però no els necessaris per donar resposta a la gran demanda, per la qual cosa necessitarem tota la col·laboració dels ajuntaments per cobrir totes les necessitats de la gent, sobretot les dels joves».

En aquest aspecte, el president Antich va demanar als batles «que donin el seu suport a les iniciatives del Govern, perquè hem de treballar en la creació de nous habitatges, la Llei de barris i col·laborar amb l'Estat per impulsar nous plans estatals de l'habitatge».

Per la seva part, el conseller Carbonero assegurà ahir que «estam tots d'enhorabona, perquè amb aquest acte donam compliment a la Constitució que diu que tots tenim dret a una casa digna».

D'aquesta manera, les 77 persones a les quals s'ha adjudicat un habitatge protegit assistiren, ahir, a l'acte per rebre les claus de les seves cases, 44 de les quals són en règim de compravenda, mentre que la resta són en règim de lloguer.

La superfície dels pisos oscil·la entre els 66, 82 i 90 metres quadrats, i els preus van des dels 86.148 euros fins als 111.384 euros en règim de compravenda, mentre que els inquilins que vagin de lloguer hauran de pagar unes mensualitats des de 185 euros fins a 286 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris