algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

L'oposició alerta del possible impacte ambiental del cablatge aeri

PP i Es Grup critiquen la «decisió unilateral» de l'equip de govern

A.BASSA. Capdepera.

La decisió de l'equip de govern de Capdepera (PSOE, UCAP-UM, EU-Els Verds i PSM-Entesa) de permetre a Gesa fer la subestació amb el cablatge aeri -i renunciar així a set anys de lluita- ha indignat els grups de l'oposició (PP i Es Grup), que han mostrat la seva decepció per aquesta «decisió unilateral», alhora que han advertit de l'impacte ambiental que suposarà el nou cablatge aeri, amb la construcció de 20 noves torres d'electrificació.

El PP va manifestar que «per primera vegada s'ha trencat el consens polític que hi havia des del 2001 en tema energètic. Ens han tingut totalment al marge de les negociacions, i fins i tot ens han mentit». Així es pronunciava el portaveu popular, Joan Ferrer, que lamentava que s'ha perdut una important oportunitat de «ser pioners en matèria mediambiental».

Per la seva part des d'Es Grup, Mateu Melis apuntava que «s'ha trencat el consens per actuar d'una forma autoritària, més pròpia d'altres règims que ja formen part del passat. Tots els grups polítics teníem clar que el soterrament suposaria un cost per a l'Ajuntament que, fins no fa gaire, estàvem disposats a assumir».Melis apunta també que «amb la pèrdua de ser capdavanteres es veu clarament que aquest equip de govern no aposta pel medi ambient. Si aquesta mostra no és clara, ara s'aixeca tot el carrer Ciutat i després el carrer Roses per passar les pluvials i no s'aprofita per deixar la preinstal·lació d'un futur cablatge».

El portaveu popular va recordar que «es va crear una empresa municipal per resoldre el tema del soterrament i tots els grups hi estigueren d'acord. Després de moltes negociacions, des del Govern es va crear una llei on es podria cobrar una taxa als usuaris pel soterrament. Així un 60% dels comptadors del poble no pagaria res i els grans consumidors són els que finalment ho assumirien. S'havia de seguir apostant pel medi ambient. Hi havia un préstec a punt per firmar i fer el soterrament a través de l'empresa pública, però s'ha optat per aquesta altra mesura», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris