cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Comença a Palma la campanya de la DGT sobre l'ús del cinturó de seguretat

L'eslògan de la iniciativa serà: «Un viatge segur comença amb un gest senzill»

94208

El cos de Policia se sumà a la campanya d'àmbit estatal.

J.B. Palma.

A les dotze i mitja d'ahir migdia, els agents número 083 i número 454, pertanyents a la Unitat Motoritzada de la Policia Local de Palma, establiren un dels nombrosos controls que des de la Direcció General de Trànsit (DGT) s'han posat en marxa dins la campanya sobre l'ús del cinturó de seguretat. Amb l'eslògan «Un viatge segur comença amb un gest senzill, posar-se el cinturó», la Policia Local de Palma s'ha adherit a la campanya d'àmbit estatal per conscienciar la població que el cinturó de seguretat s'usi sempre, en qualsevol trajecte i a tots els seients.

Els dispositius de control establerts són mòbils i es realitzaran de manera aleatòria en diferents punts de Mallorca fins al pròxim dia 24 de febrer. A les Illes, en el 2007, moriren en accidents de trànsit un total de 104 persones. Un terç de les víctimes no portava el cinturó de seguretat.

En els controls, es fa especial èmfasi en la figura del conductor, però també en la dels ocupants, el copilot i els seients posteriors. Una vegada detingut el cotxe, també es realitza una revisió de la documentació del vehicle i dels ocupants. La quantia de la sanció per no utilitzar el cinturó ascendeix a 150 euros per infractor. I segons el codi de circulació vigent, en tractar-se d'una infracció tipificada com a greu, implica a més la pèrdua de tres punts del carnet de conduir.

Són molts els conductors que intenten evitar les sancions i posen algunes excuses als agents de trànsit. És el cas d'un jubilat d'un poble de la Part Forana que, en ser aturat per la Policia per no portar el cinturó, els va dir: «Jo tenc el carnet des de fa més de 40 anys i mai no m'havien detingut. Per tant, no em poden posar la multa», afirmà als agents amb convenciment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris