algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

El ple accepta retornar al Consell el control urbanístic sobre Palma

El Parlament admet a tràmit la modificació de la Llei de capitalitat

El Parlament va fer ahir la seva primera passa perquè el Consell de Mallorca recuperi les competències sobre el control urbanístic del municipi de Palma, una excepció atorgada per la Llei de capitalitat aprovada l'any 2006 pel PP, que aleshores governava a l'Executiu autonòmic i a Cort, mentre que al Consell ho feia UM. El ple de la Cambra aprovà així la presa en consideració de la proposició presentada per la mateixa institució insular per modificar l'esmentada llei, per tal de recuperar l'atribució per donar l'aprovació definitiva als instruments de planejament urbanístic de Ciutat i les seves modificacions, de la mateixa manera que les té sobre la resta de municipis.

La consellera insular de Territori, Maria Lluïsa Dubón, va ser l'encarregada de defensar en el ple la proposició, que tingué el vot favorable dels grups del Pacte i en contra, del PP. Dubón centrà la justificació que la Llei de capitalitat significa una «ruptura» del sistema d'ordenament territorial i lleva a la institució insular competències que li atorguen l'Estatut i la Llei de consells insulars. Així mateix subratllà que l'urbanisme de Palma repercuteix en el de tota l'illa, per la qual cosa seria perjudicial que aquest municipi pogués «imposar» la seva voluntat, sense la supervisió del Consell, sobre l'interès de la resta.

Els grups que donen suport al Pacte insistiren en aquests arguments, i Bartomeu Vicens (UM) retragué al PP que «no convé legislar en funció dels partits que estan a determinades institucions». Per la seva banda, el diputat del PP i impulsor de la llei la passada legislatura, José María Rodríguez, advertí que li semblava preocupant que el mateix Ajuntament de Palma accepti ara «renunciar al seu autogovern». «Si el PP governés al Consell no ho farien», afirmà, i també recalcà que el Consistori no hagi demanat més finançament a través de la llei.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris