cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Pastor donà la dessaladora inservible a l'ONG perquè el seu projecte era viable

La fundació del Perú reclama ara més doblers a Balears per tornar-la a fer funcionar

L.MORRAL/Q.TORRES. Palma.

L'exconsellera de Cooperació del Govern Encarnación Pastor respongué ahir, en els passadissos del Parlament, que les subvencions que concedí el seu departament, l'anterior legislatura, es basaven en la «viabilitat» dels projectes que presentaven les distintes ONG. Per això donà 450.000 euros i una dessaladora «inservible» a l'ONG ultracatòlica Ayúdales a Vivir amb l'objectiu d'impulsar una planta dessalinitzadora al Perú que encara no s'ha arribat a instal·lar mai, tal com confirmaren ahir, a aquest diari, fonts pròximes d'aquesta ONG.

Després de parlar durant cinc minuts amb el secretari general del PP, Joaquín Rodríguez, l'exconsellera assenyalà que el projecte d'aquesta fundació era «molt ambiciós». Justificà, així, el fet d'haver concedit una «quantiosa» subvenció a una ONG amb seu a Madrid sense cap delegació ni vinculació coneguda amb les Illes. En canvi, la resta d'organitzacions que tenen seu a les Balears reberen dotacions econòmiques molt inferiors. «Es tractava d'un projecte d'àmbit internacional, suficientment fort i que afectava molta gent», es limità a dir Pastor.

Tan suficientment fort que, per ara, està aturat: «Jo no he anat a endollar la dessaladora, si no funciona, que demanin les explicacions a qui sigui», manifestà en al·lusió al fet que ha de ser el Govern actual qui mantingui el control dels projectes que s'han donat en un determinat moment. Precisament aquest diari es posà ahir en contacte amb fonts pròximes als responsables del projecte del Centre de Desenvolupament Comunitari de Nuevo Pachacútec. Una d'elles, vinculada a Càritas del Callao, confirmà que en aquesta zona s'havien creat unes expectatives que de moment s'han vist «frustrades».

En la mateixa línia, veus relacionades amb la Fundació Nuevo Pachacútec van assegurar que «hi ha certes peces de la dessaladora que tenen imperfeccions que s'han de reparar». Afegiren que el projecte està resultant molt més costós del que aparentment semblava. Davant aquests inconvenients, les mateixes fonts de la fundació peruana manifestaren el seu desig que l'Executiu autonòmic continuï oferint el seu suport econòmic a aquest projecte, que també disposa d'una partida econòmica del govern del seu país en els pressupostos d'aquest 2008. «Tenim la intenció de continuar amb el projecte, però el nostre Estat ens demana llicències per a tot i ara estam intentant col·locar la dessaladora en un altre lloc», explicaren. Al mateix temps ratificaren que el projecte s'està demorant més enllà dels terminis prevists. «Depenem molt del suport que puguem rebre des de Balears», recalcaren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris