algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El PIB de Balears supera la mitjana de la Unió Europea en més de 13 punts

Les Illes són la cinquena comunitat de l'Estat, segons dades corresponents a 2005

Les Balears formen part de les vuit comunitats autònomes que superaren la mitjana del Producte Interior Brut (PIB) de les regions de la Unió Europea. Per sobre de les Illes se situaren Madrid, Euskadi, Navarra i Catalunya (per aquest ordre), i després de les Balears però també per sobre de la mitjana europea, la Rioja, Aragó i Cantàbria. El PIB balear fou del 113'7 per cent, tretze punts més que la mitjana europea, segons dades de l'Oficina d'Estadístiques de la UE, l'Eurostat, corresponents a l'any 2005.

Per contra, Extremadura (69'7% del PIB mitjà europeu) i Andalusia (80'4%) són les dues comunitats que més s'allunyen de la mitjana europea. Tot i que les Illes registren una xifra superior a la mitjana, no es troben en les primeres posicions del rànquing europeu, que encapçala la regió del centre de Londres amb un 303 per cent, seguida de Luxemburg, amb un 264 per cent; Brussel·les, amb un 241 per cent, i Hamburg amb un 202 per cent. El PIB de les quinze primeres zones oscil·la entre el 303 per cent i el 158 per cent de Darmstadt, a Alemanya. Tot i així, l'Eurostat puntualitza que algunes d'aquestes regions tenen el seu PIB sobrevalorat com a conseqüència del flux de ciutadans que hi entren cada dia per treballar-hi. I que, per contra, les regions on resideix aquesta població tenen el PIB infravalorat

Cap comunitat espanyola no es troba tampoc entre els territoris més pobres, que comprenen regions de Polònia, Romania i Bulgària, amb valors d'entre el 24 i el 38%. De tota manera, l'Eurostat també precisa que aquestes dades donen una mesura de l'activitat de les regions, per comparar-ne el desenvolupament. Però que, tanmateix, no calculen el ingressos disponibles de les llars de cada una d'aquestes zones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris