algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

La crisi interna del PSOE congela la gestió i fa trontollar el pacte

Els socialistes encara incompleixen acords pactats amb UM i NIL

GUILLEM MAS. Ses Salines.

La crisi interna que viu el PSOE provoca que la gestió municipal estigui congelada. Aquest fet es trasllada a l'Ajuntament de ses Salines a mode d'inoperància, una situació que incomoda els socis de govern -UM i NIL- i que fa perillar l'actual pacte de govern. Segons ha pogut saber Diari de Balears, en el si del PSOE hi ha dos corrents. Un és molt crític amb la tasca del batle Sebastià Burguera, a qui s'acusa de no afrontar els problemes diaris i de no prendre decisions. L'altre és partidari que el tinent de batle Antoni Perelló abandoni la política municipal, ja que no pot compaginar aquesta dedicació amb la de director general d'Agricultura del Govern. A més, el número 3, Cosme Orell, tampoc no està complint amb les expectatives i la seva gestió a l'Ajuntament és més aviat minsa.

Així, l'actual situació genera un cert desencís entre els militants socialistes, que veuen com aquesta situació afecta la gestió diària i la mateixa agrupació local socialista, amb vista a refermar el lideratge del PSOE dins el pacte i treballar per garantir uns bons resultats per al 2011. Tot plegat fa que les relacions amb els socis de govern d'UM i NIL tornin a no passar pel seu millor moment. Membres d'aquestes dues formacions han confirmat el malestar existent. A tall d'exemple aporten que avui, al ple que s'ha de dur a terme al migdia, es durà a votació la dimissió del vicepresident de la Junta de Districte de la Colònia de Sant Jordi i regidor Cosme Orell, sense que ni UM ni NIL n'hagin estat informats abans.

S'ha de tenir en compte que un mes i mig més tard de la darrera crisi de govern, on el PSOE acceptà una sèrie de compromisos amb els seus socis, a dia d'avui n'hi ha que encara no s'han fet realitat, com ara una reunió setmanal sobre urbanisme, un departament que és compartit pels tres partits. Amb tot, el govern municipal torna a passar pels seus pitjors moments per circumstàncies internes i externes, que condicionen el funcionament diari a l'Ajuntament. Actualment la gestió està paralitzada per culpa d'una manca de coordinació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris