algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

La Guàrdia Civil irromp en una finca d'Ariany on es feien bregues de galls

Al recinte hi havia 120 persones i alguns dels organitzadors són residents a Son Banya

81718

Les instal·lacions on es feien les bregues eren adequades per allotjar un nombrós públic.

GUÀRDIA CIVIL.

A.A. Palma.

La Guàrdia Civil irrompé dissabte a vespre passat en una finca del terme municipal d'Ariany, on se celebrava una brega de galls amb apostes.

A la finca, d'un home conegut com «El Flaco», hi havia un total de 120 persones, entre les quals cinc menors, que a més de presenciar l'espectacle feien apostes.

Els agents, a més d'identificar els assistents, intervingueren petites quantitats de droga ( marihuana i haixix) com també diversos estris indispensables per a la pràctica d'aquestes baralles, com farmacioles per curar els galls, cronòmetres, rellotges de sorra, bàscules i altres efectes. Respecte a la tinença de les substàncies estupefaents els agents denunciaren tres persones. Quant als gall, se'n trobaren 27 a la finca, que quedaren a disposició dels agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil. (Seprona).

El dispositiu policial que es muntà per a la intervenció estava compost per 40 efectius procedents de l'esmentat Seprona, del Grup de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil (USECIC), la Policia Judicial de Manacor i guàrdies civils d'Artà, Santanyí, Felanitx i Villafranca.

Els responsables de l'esdeveniment foren denunciats com a autors d'una infracció administrativa relativa a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics. També s'han instruït diligències per maltractament d'animals contra el responsable del local i els propietaris dels galls.

La Guàrdia Civil considera que alguns dels responsables de l'organització de l'«espectacle» són persones residents al poblat de Son Banya. Així, entre els responsables s'ha pres declaració a 'El Loco', 'el Nen' i 'L'Ico'. Des de fa anys residents al poblat, pretenen controlar tot allò relatiu a la cria dels galls de brega a Mallorca. En aquestes pàgines s'han publicat diverses informacions relacionades amb onades de robatoris d'aquests animals a diferents finques de la Part Forana.

A l'operatiu de dissabte, sembla que entre les persones que acudien com a espectadors s'aconseguiren infiltrar dos agents de la Guàrdia Civil, que passaren desapercebuts. Quan s'inicià l'operació, testimonis directes expliquen que «s'organitzà un gran enrenou, amb gent que corria pertot tractant de fugir de la finca». Els intents de fugida foren avortats pels agents, que es desplegaren a tota la zona i que, davant de la possibilitat de les fugues, taparen les sortides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris