cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Una promoció de la Colònia tindrà dos pisos de més per una errada tècnica

Es tracta d'un bloc de 25 apartaments de luxe a primera línia del nucli costaner

58688

La construcció de luxe es troba a la primera línia de la Colònia, mirant al Trenc.

GUILLEM MAS. Ses Salines.

Un informe tecnicourbanístic de l'Ajuntament de ses Salines permet la construcció de dos pisos de luxe de més en una promoció que es projecta al carrer Pins de la Colònia de Sant Jordi, en plena primera línia, segons ha pogut saber Diari de Balears. Fonts fidedignes de l'Ajuntament han confirmat a aquest diari que el Departament d'Urbanisme està revisant la llicència concedida a aquesta promoció, que va disposar del vist-i-plau de l'arquitecte municipal, Antoni Campins.

Es tracta d'un bloc de 25 apartaments, que es construeixen al carrer dels Pins, per part de la promotora Grupvial Gestiones Inmobiliarias SL. Aquests habitatges de luxe podrien arribar a vendre's al mercat per una quantitat de prop d'un milió d'euros. Segons es desprèn de les investigacions, una presumpta interpretació errònia de les normes en aquesta zona podria haver permès la construcció d'aquests dos pisos de luxe de més. En aquests moments, l'Ajuntament i la promotora estarien negociant una sortida digna a aquesta problemàtica urbanística al nucli de la Colònia de Sant Jordi.

La construcció d'aquest bloc d'apartaments no ha estat exempta de polèmica. Els veïns de la zona han expressat en més d'una ocasió la seva indignació per aquest edifici, ja que afecta el camp visual dels seus habitatges. S'ha de recordar que l'octubre de 2007, el GOB ja va denunciar la construcció d'aquests 25 apartaments a primera línia de la Colònia de Sant Jordi.

Els ecologistes argumentaren que l'obra «incompleix» la Llei del sòl, la de costes i la de disciplina urbanística i reclamaren per això la paralització de les obres i l'anul·lació de la corresponent llicència. Des del GOB es va apuntar que la construcció d'aquests cinc blocs d'apartaments, de 12,5 metres d'altura, suposen «la destrucció d'un pinar, la desfiguració de la zona i del passeig i la creació d'una pantalla arquitectònica impròpia del segle XXI». A més, segons la Llei del sòl, «s'estipula que en zones especials no es permetrà que la construcció d'edificis limiti el camp visual per contemplar belleses naturals o rompre l'harmonia del paisatge».

En el seu moment, el batle de ses Salines, Sebastià Burguera, ja avisà que es revisaria la llicència d'obres, que fou atorgada per l'anterior govern municipal, ja que entrà en vigor el juny de 2006. Així tot està a l'espera de la decisió que es prengui des de l'Ajuntament, en relació a aquests dos pisos de luxe de més, que estarien fora d'ordenació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris