algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El parc d'Andratx rebrà els bombers que haurien d'haver anat a Alcúdia

El parc de Can Picafort tancarà les seves portes abans de l'estiu

ELENA BALLESTERO. Alcúdia.

El personal que permetria mantenir oberts, simultàniament, els parcs de bombers d'Alcúdia i de Can Picafort, tal com es preveia inicialment, es destinarà a dotar de personal el nou parc de Bombers que es construeix a Andratx, i a cobrir les vacants existents a altres parcs de Bombers de la zona sud de l'Illa. Així ho van explicar ahir el director insular d'Emergències, Miquel Àngel Sureda; el cap del servei de bombers, David Rotger; i el sergent d'Inca, Biel Barceló, durant una roda de premsa oferida ahir al nou parc d'Alcúdia.

Sureda i Rotger van justificar la decisió de tancar el parc de Bombers de Can Picafort amb informes tècnics, que suggereixen que «existeix una sobredotació a la zona nord de l'Illa, mentre que a altres municipis hi ha una clara mancança de mitjans». Així, tenint en compte la limitació de recursos econòmics de què disposa el Departament d'Interior del Consell de Mallorca, Miquel Àngel Sureda va confirmar ahir que la decisió de tancar el parc de Can Picafort és «ferma i definitiva».

Malgrat els mals auguris, l'Ajuntament de Santa Margalida aprovarà previsiblement, aquest matí, una moció per instar el Consell a mantenir obert el parc de Can Picafort, on els mateixos bombers estan recollint firmes per donar suport a la permanència en el municipi.

El parc de Bombers de Can Picafort tancarà definitivament les seves portes abans de l'estiu, probablement després de la Setmana Santa i el seu personal passarà íntegrament al parc de Bombers d'Alcúdia (tancat per falta de personal des de fa dos mesos). En el catàleg de llocs de treball de 2008, el Consell preveu, a més, la contractació d'un sergent i quatre bombers, que s'afegiran a la plantilla probablement a finals d'any. Pel que fa als mitjans tècnics, el parc de d'Alcúdia utilitzarà la mateixa flota de vehicles que ara opera al parc de Can Picafort, per la qual cosa el tancament del parc de Can Picafort i el seu trasllat al parc d'Alcúdia (inaugurat fa menys d'un any i que va costar 1.025.000 euros) suposarà a la pràctica, i a mig termini, un augment de personal operatiu de quatre bombers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris