algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El ministre de Sanitat no descarta que arribin fons per finançar Son Espases

Bernat Soria afirmà que està obert a estudiar les demandes procedents de les Balears

87488

Soria, Antich i Thomàs comprovaren com es practica una nova tècnica en el tractament d'infart.

SERGE CASES.

El ministre de Sanitat, Bernat Soria, afirmà ahir a Palma, en resposta a les preguntes dels mitjans, que «no descarta» que puguin arribar fons de Madrid per finançar el futur hospital de referència de la Comunitat, que s'està construint als solars de la finca de Son Espases. Bernat Soria es mostrà «obert» a estudiar totes les peticions que en aquest sentit se li facin des de l'Executiu autonòmic.

Soria féu aquestes declaracions a Son Dureta després de presenciar, amb el president de la Comunitat, Francesc Antich, i el conseller de Salut, Vicenç Thomàs, una demostració d'un sistema pioner arreu del món que ha posat en marxa l'Ib-Salut per atendre pacients amb un infart agut de miocardi. Aquest sistema permet agilitar el tractament del pacient en els primers 90 minuts des que pateix un infart, que són vitals per a la seva recuperació. «Aquest servei demostra el nivell d'excel·lència de la sanitat balear i de la seva projecció cap a les necessitats dels ciutadans», afirmà el ministre.

El màxim responsable sanitari en l'àmbit estatal aprofità la seva estada a Palma per anunciar la posada en marxa d'una estratègia de cures pal·liatives a la qual el Ministeri destinarà 25 milions d'euros i en la qual es treballarà conjuntament amb les comunitats, per permetre «a qualsevol persona morir amb dignitat i sense dolor», un tema que ha de regular el Ministeri després de la «greu situació» viscuda arran del cas Leganés.

Abans d'aquesta visita, el ministre signà amb els responsables comunitaris un protocol per impulsar la investigació en el camp de la pneumologia regenerativa i de teràpia cel·lular. L'acord culminarà, en un termini de sis mesos, en un conveni específic en el qual es concertaran les fases d'un pla de feina, el pressupost i els mitjans materials i humans que requereix aquest programa. El ministre destacà que Balears ja és «líder» en les investigacions de malalties respiratòries a través de la feina que es desenvolupa a la Fundació Caubet-Cimera, que dirigeix el doctor Àlvar Agustí. El responsable de Sanitat també aprofità la seva estada a Mallorca per fer una visita al metge Carlos Cristos, que pateix una atròfia sistèmica múltiple i que ha inspirat el documental Alas a la vida, que filma la seva lliuta per una vida i mort dignes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris