algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Constructors i promotors demanen més «seguretat jurídica» en temes territorials

Els primers reclamen un pacte de tots els partits per no dependre d'alternances

E. DOMÈNECH. Palma.

La inseguretat jurídica és un dels aspectes que contribueixen a agreujar la situació de «canvi de cicle» que viu el sector immobiliari de les Balears, segons el president de l'Associació de Promotors de les Illes, Gabriel Oliver. «No sabem si les llicències d'obra estan en vigor o no hi estan. Després d'anys de consens, en 24 hores es fa una norma que paralitza llicències. És un mal moment i ens endarrerim deu anys», afegia amb referència a la llei de mesures urgents de protecció del territori del Govern.

Per la seva banda, el president dels constructors, Sebastià Pastor, demanava un pacte polític de totes les forces per definir les àrees concretes que s'han de protegir, i que aquestes no depenguin de l'alternança política. «És preocupant que hi hagi aquest tipus de modificacions en les zones de protecció», assenyala. Pastor realitzava aquestes declaracions després de reunir-se amb el president del Govern, Francesc Antich, que li detallà totes les inversions previstes en obra pública. Pels constructors es compleixen les seves expectatives, però demanen que es comencin a executar com més aviat millor, abans de l'estiu.

«Calculam que enguany creixerem prop d'un 1,5 per cent, mentre que l'any passat ho férem en un 3 per cent», estimà Pastor. Les perspectives de l'atur també van pel camí del creixement i no espera que en els propers mesos es produeixin davallades, tenint en compte que durant l'estiu s'aturen les obres als municipis turístics. Tot i així, evità parlar de crisi i es referí a la situació del sector com de «desacceleració».

En aquest sentit, i sobre la fallida d'algunes empreses, assegurà que és puntual i que pateixen aquelles més endeutades que no poden renovar els seus deutes. D'altra banda, Pastor explicà que els promotors estan allargant els períodes de pagament. Creu que, arran de la situació actual, es veuran abocats a fer habitatges de protecció oficial. Així, detallà que l'any passat es vengueren devers 6.000 habitatges, mil menys que el 2006 i les perspectives per enguany són que continuï baixant, però a un ritme menor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris