algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Air Europa invertirà 10 milions en l'ampliació de l'hangar de manteniment d'avions de Palma

La consellera d'Indústria visità les instal·lacions i les qualificà de «pioneres» en tot l'Estat

E. DOMÈNECH. Palma.

Air Europa té prevista una inversió de 10 milions d'euros per ampliar l'hangar de manteniment d'avions que inaugurà a Son Sant Joan per novembre de 2006. Les obres començarien a mitjan any que ve, i tal com ja avançà a Fitur el president de l'aerolínia, Juan José Hidalgo, en menys de dos anys podria estar en funcionament. El subdirector general d'Air Europa, José María Hoyos, informà de tots aquests detalls la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives. Aquesta visità l'hangar i en destacà que és una instal·lació «pionera» en tot l'Estat i «molt important per a un aeroport com el de Palma», que és una infraestructura «estratègica» de transports en tot el Mediterrani.

En aquest sentit, Vives assenyalà que la indústria aeronàutica és «importantíssima per a les Balears», tan en relació amb el nivell de les inversions com amb l'aposta que fa per la tecnologia punta. «S'han de donar facilitats i treballar perquè més empreses de fora pertanyents a aquest sector s'instal·lin a les Illes», afegí. L'ampliació de l'hangar permetria realitzar treballs simultanis de manteniment en cinc avions, mentre que la capacitat màxima actual és de tres. La nau té ara una superfície de 9.000 metres quadrats que es podria gairebé duplicar.

El subdirector general d'Air Europa destacà que l'obra es fa necessària, ja que les instal·lacions estan experimentant, poc més d'un any després de la seva inauguració, una ocupació de devers el 90 per cent. S'hi fa feina tot l'any amb torns que permeten mantenir l'activitat durant les 24 hores del dia. Hoyos assegurà que «hem apostat per Mallorca perquè Mallorca també ha apostat per Air Europa». Els mecànics de l'aerolínia (prop d'un centenar) fan servei tant a avions de la companyia com a tercers. El cost de la reparació completa d'una aeronau oscil·la entre els 500.000 i els 600.000 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris