algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

Salut convoca una oferta pública de treball de 2.768 places per a enguany

D'aquí a 2010, està previst que surtin a concurs més de 4.000 llocs de feina del sistema sanitari

MARIA QUES. Palma.

El conseller de Salut, Vicenç Thomàs, anuncià ahir que enguany es convocaran 2.768 places noves de personal estatutari (fix) en centres sanitaris públics, amb la qual cosa es donarà estabilitat al 57% de les places que ara es cobreixen de manera interina. Thomàs, que féu aquest anunci durant una roda de premsa en la qual comparegué amb el director general de l'Ib-Salut, Josep Pomar, destacà que aquesta oferta pública de feina és «una de les iniciatives més importants» que durà a terme el Govern durant aquesta legislatura.

Les 2.768 places es convocaran entre l'abril i el maig, i es distribuiran en 17 categories diferents del sistema sanitari públic. Entre 2009 i 2010 es convocaran concursos per cobrir les 2.063 places interina restants, que representen més del 24% de la plantilla total, i un 43% de les places interines. El conseller explicà que l'Ib-Salut «té una plantilla de personal de 8.358 places, de les quals 4.831 són interines, sense incloure els professionals de Son Llàtzer, Fundació Manacor i Gesma», alhora que subratllà que durant la legislatura passada «el PP convocà zero places».

Aquesta oferta és «possiblement la més important en la història de les Illes», indicà el conseller, qui afegí que l'Administració té el «deure» de lluitar contra la precarietat laboral i d'oferir estabilitat. Thomàs avançà que hi haurà 900 places d'infermeria, 500 de tècnics en cures, 180 de metges de família, 100 de pediatres i quasi 300 d'especialitats com oftalmologia, psiquiatria o anestesiologia.Per la seva banda, Pomar assenyalà que les places convocades es cobriran en dues fases: la primera serà de concurs de trasllat, perquè el personal estatutari pugui sol·licitar trasllats, en la qual el català i el temps treballat seran alguns dels mèrits a valorar.

«Les oposicions, en la segona fase, es destinaran a qualsevol professional», afirmà Pomar, qui destacà que les places vacants de la primera fase es cobriran en la segona prova. Els primers exàmens seran després de l'estiu i es realitzaran en 17 tribunals diferents, tants com categories hi ha, i es donarà prioritat a les especialitats en les quals hi ha manca de professionals.Pel que fa a les manifestacions d'una possible vaga de metges, el conseller afirmà que «és normal que hi hagi mobilitat entre els professionals». En aquest sentit, posà com a exemple el cas de Menorca, on l'any passat 12 facultatius deixaren l'illa per traslladar-se a la Península, però se n'hi incorporaren 29 més, als quals se n'hi afegiran dos més la pròxima setmana, per la qual cosa no comparteix que «hi hagi una imatge negativa en el sistema sanitari públic balear».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris