nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Pastor abandonarà la política si Roman demostra que es beneficià d'un projecte

En cas contrari demanarà la seva dimissió de regidora i que cessi de càrrec de confiança d'Antich

84302

Pastor en els jutjats acompanyat per un grup de regidors del PP.Fotos: J.M.S.

J.M.SASTRE. Manacor.

El batle de Manacor, Antoni Pastor (PP), va declarar ahir que si la portaveu del PSOE, Júlia Roman, demostra que ell es beneficià de les obres de cobriment d'una part del torrent «dimitiré com a batle i abandonaré la vida política». De la mateixa manera, si la regidora socialista demostra que va ser un edil del PP «el cessaré immediatament». Emperò, «en cas que Roman no pugui demostrar les seves acusacions, haurà de dimitir com a regidora i li demanaré, al president Antich, que la cessi del seu càrrec de confiança en el Govern balear».

Pastor va fer aquestes declaracions acompanyat dels seus regidors i a les portes dels jutjats, on va acudir a presentar una demanda de conciliació a Júlia Roman. El motiu d'aquesta demanda és que en el passat ple, l'edil socialista va dir que el passat mandat només es va cobrir una part del torrent «perquè hi fes una finca el parent d'un regidor d'aquesta casa». En el ple, Pastor va demanar a Roman que, o bé rectificàs o bé digués el nom de l'edil a qui feia al·lusió. Roman li va contestar que ja li ho diria als jutjats.

Abans-d'ahir, Pastor es va posar en contacte amb la secretària general del PSOE a Manacor, Mercè Amer, per donar-li un termini perquè Roman rectificàs. «En principi em digueren que rectificaria, però finalment em contestaren que no». Finalment no ho va fer. «En el ple li vaig demanar per dues vegades que rectificàs o digués el nom perquè amb les seves paraules acusava molta gent», va apuntar Pastor, en referència a tots els integrants del consistoric i va afegir que «ella va dir que aniria als jutjats i qui anam als jutjats som nosaltres». L'objectiu de Pastor és que «un jutge li faci dir a qui acusava i esperam que ho demostri o que tingui proves, perquè en cas contrari emprendrem totes les accions contra la seva persona».

Interrogat sobre el fet que Roman no es referís directament a un edil, sinó a un «parent» d'un regidor que segons ella s'hauria beneficiat de les esmentades obres, Pastor va contestar que «crec que és encara pitjor parlar del familiar d'un regidor, si vol que parlem de famílies podem parlar-ne».A tot això, Júlia Roman, es posà ahir en contacte amb aquest diari i va dir que «jo no he acusat ningú de l'equip de govern sinó un familiar, jo em vaig fer ressò del que diu la gent del poble i el poble diu que qualcú se n'ha beneficiat». En quant al fet de si té proves per anar als jutjats, Roman apuntà que «jo no denunciaré res, no som jo qui ha d'investigar sinó la justícia». La regidora digué que «Pastor hauria de dir per què el passat mandat no es va cobrir tot el torrent i només un tros, li ho vaig demanar i no me va contestar».

La portaveu del PSOE considerà que «tal vegada perquè s'ha sentit ferit en el seu honor, la reacció de Pastor ha estat fora de lloc, excessiva». Pel que fa a la demanda de conciliació, Roman declarà que «ni tan sols sé si hi aniré, als jutjats, perquè crec que és voluntari, no ho sé».A banda de demanar la seva dimissió, en cas de que Roman no aporti proves per justificar les seves acusacions, el batle de Manacor podria presentar una querella als mateixos jutjats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris