algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Demarcació de Costes inicia un pla per recuperar els sistemes dunars

Col·loca vigilants a Son Serra per evitar el pas dels quads

La Demarcació de Costes de les Illes Balears ha posat en marxa un ambiciós pla de recuperació de les zones dunars, que preveu, d'una part, la instal·lació de barreres vegetals per a la recuperació natural de les dunes i, d'una altra, un augment de vigilància per evitar l'erosió que provoquen en aquest tipus d'ecosistemes les males pràctiques de la població.

D'aquesta manera, després d'anys de denúncies públiques, per primera vegada la zona dunar de Son Serra de Marina està vigilada per guardes per evitar el pas de quads i de cavalls.El cap de la Demarcació de Costes de Balears, Celestí Alomar, va explicar aquesta setmana que «en algunes zones hi ha un ús abusiu dels quads, cavalls, etc. En els sistemes dunars i en aquest sentit, intentam eliminar aquest ús abusiu dels sistemes dunars a través de la vigilància».

No obstant això, Celestí Alomar va voler deixar clar que els vigilants no són sinó un complement d'una actuació molt més àmplia, que és la que els tècnics aconsellen i que passa per la col·locació de captadors de sorra i per l'acordonament de determinades zones dunars, un sistema que ja s'utilitza des de fa anys en altres regions de l'Estat.

En el terme municipal de Santa Margalida, s'hi han instal·lat captadors de sorra, a la platja de Can Picafort. També s'estudia estendre el sistema a les dunes de la platja de Son Serra de Marina per recuperar així el sistema dunar que va sucumbir sota els apartaments que durant anys van estar fora d'ordenació i que van ser demolits amb doblers de l'ecotaxa, sent precisament conseller de Turisme l'actual cap de Demarcació de Costes, Celestí Alomar. Des de llavors fins ara no s'havia intervingut per recuperar la zona.La instal·lació de captadors de sorra (alguns es retiraran durant la temporada alta turística i d'altres es desplaçaran) es completa amb la instal·lació de passarel·les a zones de les Illes Balears, com és el cas de Son Bosc a Muro o de les platges de Formentera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris