algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Antich i l'empresariat demanen un «gran acord polític» per a un nou finançament

El president espera trobar el «màxim consens» amb tots els partits de les Illes Balears

El president del Govern, Francesc Antich, i l'empresariat de les Illes coincideixen en la necessitat de trobar un gran acord polític per aconseguir la millora del sistema de finançament autonòmic. En aquest sentit, el cap de l'Executiu expressà laseva voluntat de cercar el màxim consens entre totes les forces polítiques de Balears. «El finançament serà, com ja he dit en altres ocasions, la gran batalla de la propera legislatura espanyola. Té una importància fonamental, som la comunitat més perjudicada per l'actual sistema», assegurava.

Antich feia aquestes declaracions després que els representants de la plataforma cívica, que demana un millora del finançament de les Illes -integrada per una vintena d'associacions empresarials i col·legis professionals-, li fes entrega de la proposta de reforma del model. El Govern es comprometé a cercar de manera consensuada amb els empresaris de les Illes una proposta conjunta. Treballar i aprofundir en aquesta qüestió és l'objectiu de la relació «més directa» que des d'ara l'Executiu iniciarà amb el Cercle d'Economia, representant de la plataforma.

Les propostes realitzades pels empresaris tenen una «coincidència molt gran» amb la feina que s'està fent des de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, assenyalà Antich. «No crec que hi ha hagi dificultats per ajuntar esforços», afegia. Com tampoc no espera trobar-ne amb altres partits. En aquest sentit, Antich es mostrà satisfet per les declaracions de la presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, que assegura que en el seu programa electoral inclou la necessitat de modificar el sistema de finançament. La portaveu popular rectificava així les declaracions fetes pel candidat del seu partit a les eleccions generals, Mariano Rajoy, que afirmava que el model de finançament era «bo», segons el president.

El document de la plataforma cívica basa el nou sistema de finançament en 12 principis tècnics, entre els quals destaca el repartiment dels fons recaptats per l'Estat, tenint en compte la població resident i la «flotant», és a dir, els turistes. L'objectiu és acabar amb l'actual dèficit fiscal que arrossega Balears, segons assenyalen. Alexandre Forcades, president del Cercle, afirmava que hi ha hagut una primera etapa en què era necessari recollir xifres per demostrar a la societat la «gran injustícia» que es comet. I que ara és l'hora «d'ajudar a enfocar una reforma que és difícil» i en què s'han d'implicar tots els partits amb representació parlamentària. Antich qualificà de positiu el document i que «enriqueix el debat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris