cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

La Banca March afirma que la crisi dels EUA no es donarà a Espanya

L'entitat diu que el sistema bancari espanyol és el més sòlid d'Europa

ELISA DOMÈNECH. Palma.

Tanmateix, Verdú no negava que s'ha percebut un increment de la morositat. La Banca March ha passat del 0,34 al 0,46 i el sistema espanyol del 0,61 al 0,74, durant el darrer any. Tot i així, destacava que aquestes xifres encara estan per sota de la mitjana de la Unió Europea (2%). «La morositat és òbvia i en continuarem patint», per la menor dinàmica de la construcció i per la menor liquiditat, assenyalà. «La gent paga les seves hipoteques. Però sí que ens preocupa un augment de l'atur».

De tota manera, el conseller delegat de la Banca March no parlà de crisi, sinó de reajustament de l'economia després d'un cicle de 10 anys de creixement econòmic. D'altra banda, destacà que la contractació d'hipoteques del banc ha davallat un 30% de 2006 a 2007. Ho atribuí al descens de la demanda i no a l'augment dels requisits exigits.

Un dels objectius de la Banca March en els pròxims dos o tres anys és tenir la meitat de la xarxa d'oficines fora de les Illes. La idea és desenvolupar la banca urbana i créixer a Madrid fins a les 30 o 40 oficines. En l'actualitat, n'hi té 11. D'altra banda, Verdú descartà finançar projectes de constructores o d'hoteleres balears fora d'Espanya. «És una qüestió de mida, mantindrem la línia seguida fins ara. Els donarem suport sempre que es financin amb actius d'aquí», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris