algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Educació crearà 2.500 noves places públiques de mestres i professors

Els sindictats signaren el Pla d'estabilitat, amb una vigència de 4 anys

MARIA QUES. Palma.

La Conselleria d'Educació obrirà una oferta pública de treball, que permetrà la creació de 2.500 noves places de tots els cossos docents de les llistes en el període 2008-2011, per tal d'integrar en els cossos docents el major nombre possible de professorat interí. Aquesta és una de les principals accions que es recull en el Pla per a l'estabilitat del personal docent i la millora del sistema educatiu, que signaren ahir la consellera d'Educació, Bàrbara Galmés, i els representats de les organitzacions sindicals STEI-i, FETE-UGT, FE-CCOO i ANPE.

Aquest document preveu adoptar tota una sèrie de mesures per dotar els centres educatius públicsdel professorat necessari a fi d'oferir una educació de qualitat. També establirà els fonaments sobre els quals se sostindrà una millora permanent del funcionament dels centres educatius públics no universitaris de la Comunitat.

El pla, que serà extensiu a tot el personal docent, tant funcionari de carrera com interí, inclourà un procés de modificació de les plantilles dels centres, que permetrà la conversió de places habilitades en places de plantilla i places específiques per illes. A més, a partir de l'1 de setembre de 2008 i fins al 31 d'agost de 2012, la Conselleria garantirà plaça d'interí, inicialment a un mínim de 1.500 docents per ocupar places vacants o substitucions. Pel que fa als docents majors de 55 anys que formin part de la llista vigent d'interins i tinguin almenys 10 anys de serveis prestats als centres públics, se'ls garantirà que fins que compleixin l'edat de jubilació, si no obtenen plaça vacant, tindran prioritat en el nomenament com a funcionaris interins per a substitucions a l'illa de preferència

Per altra banda, aquest Pla d'estabilitat permetrà la consolidació en plantilla del segon orientador en els centres amb un nombre de grups d'ESO igual o superior a 20 i l'adaptació progressiva de les plantilles dels centres d'adults, escoles d'art, conservatoris, escoles oficials d'idiomes i de l'escola superior de disseny a l'oferta educativa i a la pluralitat d'àmbits educatius.

Finalment, també permetrà establir uns criteris específics per a les plantilles dels equips d'orientació, d'atenció primarenca i centres específics d'educació especial. A la signatura del pla, també hi assistirien el director general de Personal Docent, Miquel Coll; i els representants sindicals Gabriel Caldentey, STEI-i; Carme Santamaría, FETE-UGT; Rafael Pons, FE-CCOO; i Pere J. Mir, ANPE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris