algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

L'EMT posarà en marxa una nova línia a la Platja de Palma per alleugerir la 15

Els autobusos municipals registraren un increment de passatgers del 9,72% el 2007

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma presentà ahir la nova línia 25 dels autobusos municipals, que unirà la plaça de la Reina i el balneari número 1 per alleugerir la línia 15, que l'any passat fou la segona quant a nombre total de passatgers transportats. El nou trajecte es posarà en funcionament a finals de febrer i connectarà el centre de la ciutat amb la Platja de Palma per l'autopista de l'Arenal. La línia 25 tindrà un recorregut de trenta minuts de durada, a diferència de la número 15 que, fent el mateix recorregut, tarda cinquanta minuts, i connecta la Platja de Palma amb Can Pastilla, el Coll d'en Rabassa, el Molinar i Palma.

La nova línia es presentà ahir durant la roda de premsa en la qual es féu públic el balanç de l'EMT corresponent a 2007, i durant la qual el regidor Joaquín Rodríguez assenyalà que el nombre de persones traslladades pels autobusos municipals s'incrementà un 9,72 per cent el 2007, amb 40.135.964 passatgers, respecte de l'any 2006, quan foren transportades 35.579.503 persones. Els autobusos de l'EMT recorregueren l'any passat devers onze milions de quilòmetres, i les línies més utilitzades varen ser la número 3, del Pont d'Inca a Cas Català, amb 8.700.000 usuaris; i la número 15, de la plaça de la Reina a la Platja de Palma, que registrà 6.600.000 viatgers.

A banda de la nova línia, l'EMT també informà que la línia 30, que uneix la plaça d'Espanya amb l'hospital de Sant Joan de Déu, es veurà reforçada fins a Can Pastilla, la qual cosa suposarà la desaparició de la línia 17, de la plaça d'Espanya a les Fontanelles, perquè tenia una ocupació molt baixa, assegura l'Ajuntament de Palma. A més, l'itinerari de la línia 14 de Son Ferriol s'ha vist ampliat fins a la plaça d'Espanya, a fi d'apropar l'autobús interurbà, el tren, i el metro a aquesta línia, ja que suposa un enllaç més directe amb l'hospital de Son Llàtzer. La nova ruta 14 suposa al seu torn l'anul·lació de les parades de la porta de Sant Antoni i del carrer Nuredunna, i, en l'itinerari de tornada -de Sant Jordi a Palma- tindrà una aturada en El Corte Inglés i a la plaça d'Espanya. A més, la línia 14 afegeix un vehicle i millora l'interval de temps en dissabtes i dies festius de 40 a 30 minuts, sense canviar els 20 minuts d'espera en laborables. Finalment, també es veuran reforçades les línies 7 (Son Rapinya), 8 (Son Roca), 15 (Platja de Palma), 3 (Pont d'Inca) i 16 (Establiments).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris