cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Els comerciants del Pla critiquen la falta de contenidors per a la recollida selectiva

El nou sistema ha deixat bars i restaurants sense poder reciclar el gran volum de fems

68702

Els restaurants i els bars reclamen contenidors adequats al seu volum de fems per poder fer el reciclatge de manera correcta.

J. SOCIES. Manacor.

Els comerciants i, principalment, els propietaris de bars i restaurants de la comarca del Pla es queixen de la manca de contenidors per poder dur a terme en bones condicions la recollida selectiva que ja està implantada en tots els municipis de la Mancomunitat del Pla des de fa uns mesos.

A hores d'ara, la recollida sols depèn de la voluntat de cada establiment, ja que no disposen dels contenidors adequats per ubicar-hi el gran volum de deixalles que tenen. I ara per ara, sols la força de voluntat de cada empresari fa que alguns establiments reciclin com la resta de veïns de la seva localitat, però sense poder comptar amb els contenidors adients.

Com que no disposen dels recipients, alguns establiments treuen el fems un cop a la setmana, el dia de la recollida de residus, sense fer un reciclatge previ. Els propietaris també critiquen que a establiments com els seus, on la higiene és un factor clau, no es dugui a terme la recollida del fems més repetides vegades a la setmana.

Alguns ajuntaments han facilitat, pel seu compte, als seus establiment, cubells per poder dur a terme el reciclatge, però en alguns bars encara podem veure, al costat del tasser, un poal de fems on s'hi tiren tots tipus de residus, siguin envasos, paper, cartró, vidres o orgànica, que després es recull el dia dels residus.

La posada en marxa de la recollida selectiva a tota la Mancomunitat del Pla també ha provocat un increment de les deixalles de tot tipus en els contenidors ubicats a fora vila. En llocs estratègics on abans s'hi veien sovint gran nombre d'abocaments un o dos cops a la setmana, ara gairebé s'hi veuen a diari, i els ajuntaments veuen amb impotència aquest fet, i s'esforcen a cercar solucions a l'incivisme de la gent, que arriba amb el seu vehicle i descarrega tot el volum de fems al costat d'un contenidor. Les sancions, o el canvi d'ubicació sembla que serà la solució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris