cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

L'Hospital Comarcal deriva cada dia quatre ingressats de mitjana al de Muro

La nova gerència ha hagut d'instal·lar 20 llits més per atendre la creixent demanda

71476

El gerent, Federico Àlvarez, al centre, al costat de l'equip directiu i de facultatius de l'Hospital.

M.M.

MARTA MEDRANO. Inca.

L'Hospital Comarcal d'Inca deriva una mitjana d'entre tres i quatre pacients cada dia que han de ser hospitalitzats a l'Hospital de Muro, pertanyent al Grup Assistencial Juaneda, a causa de la saturació que presenta el centre hospitalari inquer, inaugurat fa ara just un any.

En concret, actualment una mitjana de 20 pacients de l'Hospital Comarcal d'Inca estan hospitalitzats a Muro. La saturació del centre ha obligat el nou gerent, Federico Àlvarez, a col·locar 20 llits més en aquest centre, que en disposa ara de 152 per atendre una població de 130.000 persones, distribuïdes en 29 nuclis de població.

A més de l'hospitalització, la manca d'especialistes en consultes externes, principalment en les especialitats d'anestèsia, cardiologia i oftalmologia, ha obligat l'Hospital Comarcal d'Inca a derivar puntualment pacients a Sant Joan de Déu, Gesma (Gestió Sanitària de Mallorca) i la Creu Roja. Àlvarez explicà que en els darrers mesos s'han desenvolupat programes específics per atendre la demanda. «En els propers quatre o cinc mesos tindrem el 95% dels professionals que necessitam incorporats, però hem tingut problemes per trobar especialistes, fet que ens ha obligat a posar en marxa consultes a l'horabaixa, indicà, i puntualitzà que la manca d'especialistes és comuna a tot l'Estat.

El gerent de l'Hospital féu, a més, balanç de l'activitat hospitalària durant el primer any d'existència d'aquest centre i assenyalà que s'han atès un total de 523 parts, 35.927 urgències, 53.671 consultes externes i 1.283 intervencions quirúrgiques. Àlvarez va exposar que precisament en els propers mesos es vol impulsar l'activitat quirúrgica en el centre. El gerent realitzà un balanç «satisfactori» del primer any, juntament amb el director general del Servei de Salut, Josep Pomar, abans d'exposar les inversions de futur als metges del centre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris