nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Espinosa promet impulsar els deu projectes de regadiu encara pendents

La ministra d'Agricultura va visitar ahir l'estació depuradora de Santa Maria del Camí

60812

La ministra visità ahir la depuradora de Santa Maria acompanyada de la comitiva oficial, de la qual formaven part Antich, Socias, Amer i Grimalt.

M.À.CAÑELLAS.

La ministra d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern central, Elena Espinosa, va assegurar ahir que «donarem un gran impuls als deu projectes en matèria de regadiu que estan pendents d'execució a Balears». D'aquesta manera, Espinosa va destacar la importància de la reutilització de l'aigua per mantenir la producció agroalimentària local, per evitar l'abandonament del territori i per evitar l'abocament d'aigües brutes a la mar».

Així va parlar la ministra durant la seva visita a la planta depuradora de Santa Maria del Camí, on va estar acompanyada pel president de Govern, Francesc Antich; la consellera d'Agricultura, Mercè Amer; el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, i el delegat del Govern, Ramon Socies, entre altres autoritats. Durant l'acte, Espinosa va aprofitar per ressaltar que «el turisme és l'activitat econòmica prioritària per a Mallorca. Aquest turisme cerca platges, paisatges i qualitat de l'aigua de bany, però també vol i pot pagar més pels productes locals que es fabriquen a l'Illa, per la qual cosa el medi natural rural es converteix en la base del turisme i les aigües depurades són el camí cap a la sostenibilitat, perquè l'agricultura és un filtre que incorpora en perfectes condicions l'aigua depurada al subsòl».

El president Antich va explicar que «en total s'han executat 22 projectes, se n'estan executant nou, cinc estan en tramitació i cinc més estan en fase d'elaboració, de manera que en aquests moments més de 3.600 regants es beneficien d'aquestes actuacions».

Per aquesta raó, Elena Espinosa va manifestar ahir que «des del Ministeri continuarem col·laborant amb els processos iniciats amb qualsevol tipus d'infraestructura en matèria de sostenibilitat. Continuarem amb la mateixa línia que hem portat durant aquests quatre anys, en què hem invertit uns 45 milions d'euros en regadius davant els 9 milions d'euros que hi va invertir l'anterior equip de govern».La ministra també va visitar ahir les obres de la Marineta i va culminar la seva jornada amb un dinar amb els representants de les comunitats de regants de Mallorca.

Dels projectes de regadiu cofinançats pel Govern central, els d'Alaró, Petra, Felanitx, Sóller, el Mercadal i Sant Joan ja han estat finalitzats. Altres iniciatives de reutilització d'aigües depurades, com la de Calvià, Capdepera, Inca i Ciutadella, encara s'estan executant; i les d'Artà, Manacor i del Castell estan pendents d'execució. Per la seva banda, la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears impulsa altres projectes de millora de síquies i de regadiu als municipis d'Alaró, Algaida, Montuïri, Andratx, Ariany, Petra, Artà, Banyalbufar, Esporles, Palma, Estellencs, Lloseta, Manacor, Maria de la Salut, Sineu, Santa Maria, Sóller, Fornalutx, Son Servera i Vilafranca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris