cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

La Sala augmentarà la seguretat i el control al carrer a instàncies del PP

El batle aprova la moció, però acusa els populars de «dramatitzar»

L'Ajuntament de Porreres impulsarà un pla de seguretat i control dels carrers del poble, amb vista «del complex d'inseguretat» i la «sensació d'indefensió» dels ciutadans que denuncià Jaume Gil, portaveu del PP "partit de l'oposició", que presentà una moció sobre aquest assumpte que aprovaren l'equip de govern d'UM i el Bloc, també a l'oposició.

En la moció, el PP argumenta que «hi ha nombroses i documentades queixes veïnals sobre temes que afecten la seva tranquil·litat i la seva qualitat de vida». En aquest sentit, l'escrit es refereix a «robatoris, renou durant els vespres, botellot, etc.». Així mateix, en el ple, Gil afegí que «moltes vegades els veïnats no saben a qui acudir» a l'hora de denunciar els fets, i sol·licità que el cap de la Policia Local «ho coordini una mica perquè la gent sàpiga quines són les regles del joc».

En aquest sentit, l'edil del PP afirmà que «alguna vegada els residents criden per telèfon la Policia i els contesten que no és problema seu». Gil en posà com a exemple les queixes veïnals dels carrers de Sant Alonso Rodríguez, Sol i Lluna. «Demanam que s'hi actuï abans que no vagi a més», assenyalà el portaveu popular.

En relació amb tot això, el batle de Porreres, Bernat Bauçà (UM), acusà el PP de «dramatitzar» i contestà que «per afrontar aquestes situacions ja posàrem guàrdies nocturnes de la Policia Local, perquè hi ha una problemàtica real, però no puc admetre que es registri aquesta situació tan alarmant». El batle declarà que en el cas concret «d'una discussió entre familiars, nosaltres no hi podem fer res perquè la Policia no pot entrar-hi».

Bauçà afegí que «durant el darrer mig any hi ha hagut una denúncia. Si tinguéssim una allau de denúncies ens preocuparíem». «Precisament si de res rebem queixes és que la Policia actua massa, que és massa estricta», assenyalà Bauçà. El primer edil aportà diferents exemples de casos en què els agents han estat insultats o atacats pel simple fet de realitzar la seva feina.

Per la seva banda, el portaveu del Bloc, Miquel Morlà, manifestà que «s'ha d'actuar en el tema dels focus de gent que es reuneix als carrers». Així mateix, expressà el seu suport total a l'equip de govern i a la Policia Local en totes les accions que decideixin dur a terme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris