nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El Govern demana als hotelers que no entrin en una guerra de preus Mallorca

Francesc Buils afirma que tots els indicadors són fins ara positius

E. DOMÈNECH. Madrid.

El missatge del conseller de Turisme, Francesc Buils, és clar: «No s'han d'abaixar preus». Els indicadors són fins ara «positius» i no hi ha dades que vaticinin un refredament en les arribades de turistes per a la pròxima temporada, afegia. Alguns empresaris turístics han expressat el seu temor que altres destinacions competidores puguin abaixar les tarifes. Sobre aquesta possibilitat, Buils assenyalava que els mercats «relativament més nous» sempre tindran creixements més elevats que no els que puguin registrar destinacions madures com les Balears, però que això no ha de ser motiu de «pànic». En aquest sentit, reiterava la necessitat d'anar cap a un canvi «tranquil» per a un model de més qualitat.

El mateix missatge llançava dimarts el president de la Federació d'Associacions Espanyoles d'Agències de Viatge, Jesús Martínez Millán, que animava els hotelers a «aguantar, perquè tenen tots els atractius», i a no caure en una «histèria col·lectiva». Per altra banda, el conseller de Turisme balear presentà les xifres de la temporada 2007 i destacà el rècord històric de visitants, 13,2 milions, i l'increment de turistes registrat en temporada mitjana i baixa, d'un 16 per cent en relació amb l'any anterior. Un augment que en bona part ha estat gràcies al mercat espanyol, que va créixer un 23,2 per cent i se situa com el tercer en nombre de turistes cap a les Balears, per darrere Alemanya i el Regne Unit.

La Conselleria de Turisme aposta per aquest mercat i estudia noves promocions i campanyes per dur a terme, després de la que es desenvoluparà aquest cap de setmana a Madrid. Una acció, l'envelat a la plaça de Colón amb una mostra de cultura i tradició de les Illes, que Buils recordà que no s'havia fet mai per promocionar el turisme espanyol. El conseller també ressaltà l'ocupació laboral registrada durant 2007 en el sector turístic, amb xifres positives tot l'any i amb una mitjana de 76.002 treballadors en actiu (un 5,2 per cent més). A més del rècord històric que es va batre el mes de juliol, amb 112.401 treballadors en actiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris