nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

L'inici d'obres al futur parc de Jacint Verdaguer es retarda fins a mitjan 2009

En 15 dies Cort traurà el concurs pel tram del corredor que anirà del pont del tren a Son Fuster

Les obres del gran corredor verd que ha d'unir el carrer Jacint Verdaguer amb la zona de la Indioteria, inicialment previstes per a l'estiu d'enguany, no començaran a executar-se fins al segon trimestre de 2009 i s'allargaran entre sis i dotze mesos. El regidor de Mobilitat, Joaquín Rodríguez, que ahir es reuní amb la comissió de treball creada el mes de juliol i integrada per distintes entitats i col·legis professionals, confirmà que hi ha hagut un petit retard, però que en tot cas el procés ja està en marxa.

Precisament d'aquí a dues setmanes, l'Ajuntament convocarà el concurs de mèrits per escollir el «millor» disseny del tram del corredor que ha d'anar des del pont del tren fins a la rotonda del polígon de Son Fuster. Posteriorment, el mes de març, el Consistori traurà un segon concurs obert per dissenyar el segon recorregut d'aquesta zona verda, que abasta des de la via cintura fins la Indioteria. Per tant, segons Rodríguez, no serà fins al mes de juny que el jurat escollirà els guanyadors dels millors projectes que es presentin en els dos concursos. Tot i el retard, la portaveu de la plataforma pel Parc de les Vies, Àngels Fermoselle, féu una valoració positiva del projecte i manifestà que «encara que estiguem avançant de manera lenta, es tracta d'un projecte segur», expressà Fermoselle. Així mateix, reiterà que el soterrament de les vies hauria de prolongar-se uns 200 metres més.

Aquesta és una proposta que sorgeix de la plataforma mateixa, però que en tot cas no gaudeix per ara de vistiplau, mentre SFM estudia la viabilitat econòmica d'aquest soterrament que uniria el parc de les Estacions amb Son Fortesa Nord. Es tracta d'un projecte molt «més ambiciós» que les reivindicacions presentades per la plataforma pel Parc de les Vies durant el mandat anterior. I és que el projecte global d'aquesta zona verda tan polèmica i reclamada no només abraçarà tot el tram de Jacint Verdaguer, sinó que s'allargarà fins al polígon de Son Castelló de Palma. La idea és convertir aquesta zona en un gran corredor arbrat per on els ciutadans podran anar a peu des de pràcticament la plaça d'Espanya fins a Son Castelló.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris