nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Tres exregidors testifiquen per tal de recuperar els drets de l'aigua

El conveni signat l'any 1998 ha desaparegut del consistori de la Vila

E.BALLESTERO. Sta.Margalida.

Cinc regidors i exregidors de Santa Margalida donaren fe dilluns a vespre, davant el secretari municipal, que per març de 1998 el ple de l'Ajuntament havia aprovat un conveni en el qual els concessionaris de l'aigua (Aigües Can Picafort i Aigües Son Bauló) reconeixien que mai no havien subministrat el servei de l'aigua en alta.

Per la seva banda, el PSOE de Santa Margalida utilitzarà l'acta aixecada pel secretari per tractar de demostrar, davant el jutge, que el concessionari del subministrament no té drets sobre el dipòsit i els pous municipals d'aigua i que, per tant, ha de compensar econòmicament el Consistori pel seu aprofitament. L'Ajuntament va pagar per aquestes instal·lacions prop d'1.800.000 euros.

Els plets pendents entre el concessionari de l'aigua a Can Picafort i el Consistori de Santa Margalida arriben, així, a la seva fase final, després que el primer hagi guanyat dues sentències anteriors que ja li reconeixen els seus drets sobre l'aigua en alta. Tot això perquè han desaparegut de l'ajuntament el contracte original signat amb els concessionaris i també l'acta del ple en el qual es firmà el contracte, ambdues proves irrefutables, segons el grup municipal socialista.

El PSOE està personat com a codemandant en aquest procediment per defensar els interessos de l'Ajuntament, perquè entén que l'equip de govern municipal (PP-CPU) «no ha fet res per defensar-los tots aquests anys», afirmà el portaveu dels socialistes de la localitat, Miquel Cifre.

El contracte de subministrament d'aigua potable finalitza el maig de 2009, després de vint anys de vigència, i el portaveu d'UM a la Sala, Joan Monjo, demanà a l'equip de govern en el darrer ple municipal, que va ser dilluns, si l'Ajuntament de Santa Margalida prestarà directament el servei o el traurà de nou a concurs.

L'equip de govern municipal anuncià la seva intenció de convocar-ne un altre concurs públic, un anunci que l'oposició no assimilà bé. I és que fa anys que el portaveu socialista, Miquel Cifre, denuncia el «servilisme» del PP i CPU «cap a determinats interessos privats».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris