cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

El PP «encén» el ple per debatre els accessos a Palma en el pla de carreteres

Cort insta el Consell a prioritzar les entrades a Ciutat al conveni viari, pendent de canviar el traçat

El PP no acceptà ahir que l'equip de govern municipal votàs en contra d'incloure en el debat plenari una moció, amb caràcter d'urgència, que instava el Consell a prioritzar els accessos de Palma en el conveni de carreteres. Al seu entendre, aquest acord privava associacions de veïns que s'havien desplaçat al Consistori de poder intervenir sobre aquest punt.

L'equip de govern votà primer en contra de debatre aquest tema, després d'argumentar que les urgències han de ser justificades i no han de servir per «fer entrar un tema de debat sí o sí», en paraules de la mateixa batlessa de Palma, Aina Calvo. Per deferència als veïns, finalment, tots els grups polítics, inclòs UM, aprovaren una esmena «improvisada» del grup socialista que instava el Consell de Mallorca a prioritzar l'execució de les obres del Pla de carreteres que afecten el terme municipal de Palma, «en els terminis més breus possibles». El regidor del PP, Àlvaro Gijón, deixà clar abans de donar suport a la modificació de la seva proposta, que «els accessos de Palma s'han de decidir a Palma i no al Consell de Mallorca». Calvo respongué que Cort encara està pendent de l'estudi de mobilitat per modificar el traçat original d'aquestes vies d'entrada i del segon cinturó de la ciutat. Miquel Nadal insistí que es requereixen actuacions «urgents» a les zones del Molinar, el Portitxol i el Coll d'en Rabassa. Afegí que UM té el compromís al Consell d'activar en aquest mandat «solucions» per als accessos de Palma. Respongué així, a l'edil del PP, sobre el fet que el Consell «no tenia intenció de realitzar inversions a Ciutat en aquesta direcció».

La portaveu de l'oposició, Catalina Cirer, abandonà la sala de plens acompanyada d'altres regidors del PP en el moment que l'equip de govern no acceptà incloure en el debat la proposició d'urgència presentada per l'oposició, sobre la modificació de la Llei de capitalitat. Precisament, el govern havia inclòs ja una altra urgència relativa a les al·legacions presentades al Consell sobre la proposició de llei de modificació de la Llei de Capitalitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris