cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Dotze associacions del municipi recullen firmes per exigir el PAC

Reclamen que el centre de salut atengui les urgències les 24 hores

E.BALLESTERO. Sta.Margalida.

Dotze associacions del municipi han iniciat una campanya de recollida de firmes per demanar al president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, que el centre de salut de Can Picafort recentment estrenat presti el servei d'urgències les 24 hores del dia, tal com va prometre l'exconsellera de Sanitat, Aina Salom, en temps del primer Pacte de Progrés.

Representants de les quatre associacions de tercera edat de Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra, l'Associació de Veïns de Son Bauló, les Mestresses de Casa, la delegació de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, l'Associació de Pares d'Alumnes del col·legi Voramar, els donants de sang de Can Picafort i Verge de l'Alegria, la Pime de Can Picafort i l'Associació de Joves esportistes de Can Picafort, es van reunir a finals de la passada setmana amb el batle, Martí Torres (PP) per comunicar-li la seva intenció d'iniciar l'esmentada recollida de firmes, amb la idea de forçar al Govern balear a donar atenció continuada de les urgències mèdiques en el centre de salut de Can Picafort.

«Vam voler reunir-nos amb el batle abans de prendre una decisió perquè consideram convenient comptar amb les autoritats, en lloc d'anar pel nostre compte», explica el president de l'Associació Gent Gran de Can Picafort, José Maria Pérez.

Les firmes acompanyen un escrit en el qual les diferents associacions exposen la necessitat de comptar amb un Punt d'Atenció Continuada (PAC) de les urgències en el centre de salut. «Som un municipi amb 11.643 habitants dels quals 7.228, són a Can Picafort, 3.683 a Santa Margalida i 732 a Son Serra i dins d'aquesta població tenim un cens de 1.758 menors de 14 anys i un col·lectiu de 2.147 persones majors de 60 anys», explica el president de la tercera edat de Can Picafort. Les associacions adjuntaran al full amb les firmes una còpia de l'acta del ple, per la qual cosa l'Ajuntament de Santa Margalida va decidir ubicar el PAC a Can Picafort i cedir els terrenys necessaris al Govern balear.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris