cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

«No saber qui matà Yvonne ha estat terrible per a la família», diu l'exmarit

Bernard O'Brien mostra la seva alegria «perquè s'ha reobert el cas» i confia que «es resolgui»

86692

L'assassinat d'Yvonne O'Brien pot estar a punt d'aclarir-se.

«El meu fill tenia 14 anys quan mataren la seva mare, i ara en té 23. No saber qui assassinà Yvonne ha estat terrible per a la meva família». Bernard O'Brien, l'exmarit de la britànica oberta i mutilada al Port d'Alcúdia el 1999, es mostrà ahir satisfet «perquè s'ha reobert el cas, i esper que es pugui resoldre d'una vegada.»

Tal com avançà ahir aquests diari, la Interpol ha informat les forces de seguretat de Mallorca de l'existència d'un sospitós en el crim més atroç comès a l'Illa. Es tracta d'una persona molt pròxima a Yvonne i sobre el qual no s'havien tingut mai sospites. El cas ha fet un gir després que un detectiu privat, segons pareix contractat per la família d'Yvonne (que no manté bones relacions amb l'exmarit), aportàs una sèrie de proves noves, fins ara desconegudes.

Bernard es divorcià d'Yvonne el 1992 i el matrimoni va tenir un fill, anomenat Daniel. La separació no va ser gaire amistosa i la dona britànica va quedà a viure a Mallorca, concretament en un xalet del carrer de Teodor Canet, al Port d'Alcúdia. Fou allà que el 31 d'agost de 1999 un sàdic la sotmeté a un suplici inimaginable: li fermà un cable elèctric al coll, li arrancà la mandíbula quan encara era viva, li retallà els mugrons, li obrí el ventre, li introduí una pistola a la vagina i pintà amb la seva sang la paret de l'habitació. L'obra d'un pertorbat.

L'escena del crim va oferir diverses pistes, com ara el nus mariner amb el qual li fermaren el cable al coll. La Guàrdia Civil determinà que la persona que ho va fer -sense cap dubte un home, atesa la força que hi emprà- tenia coneixements d'aquest camp, de manera que podria haver estat pescador o mariner. La promiscuïtat d'Yvonne dificultà les investigacions i la Guàrdia Civil arribà a tenir en el punt de mira 12 sospitosos. Un per un anaren quedant descartats, tots llevat del luxemburguès Gascon Biewr, un amic d'Yvonne que havia passat una temporada en un psiquiàtric.

De moment, la Guàrdia Civil de Palma espera els avanços en la investigació i el primer pas serà que la Policia anglesa s'entrevisti amb el sospitós.Després, els agents mallorquins hauran de determinar si aquesta persona va estar a Alcúdia aquell agost de 1999 i si el varen veure amb la britànica assassinada. En el seu moment, la Policia Judicial va difondre un retrat robot del sospitós, un individu de mitjana edat, amb els cabells llargs agafats amb una coa i d'aspecte fibrós.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris