lluvia ligera
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
23°

UM estudia com reestructurar-se a Cort perquè Nadal entri al govern

Ferrer assegura que estan «satisfets» del Pacte a totes les institucions

Unió Mallorquina (UM) està estudiant la manera de remodelar la seva estructura dins l'Ajuntament de Palma, presidit per la batlessa socialista Aina Calvo, per tal que el seu nou president i actual portaveu a Cort, Miquel Nadal, pugui incorporar-se a l'organigrama del govern municipal, al qual decidí no integrar-se quan es formà el Pacte de centreesquerra. La remodelació d'àrees passaria perquè Nadal fos nomenat tinent de batle per coordinar les dues àrees de govern que controla ara UM a l'Ajuntament: Medi Ambient, amb la gestió d'Emaya, i Esports. Cristina Cerdó i Antoni Moragues (regidor no electe), actuals responsables respectivament, hi continuarien al capdavant, tot i que Cerdó hauria de cedir el lloc de tinent de batle a Nadal.

En qualsevol cas, la decisió que pugui prendre el president d'UM i la seva executiva gaudeix del vistiplau de la batlessa Aina Calvo, que des del mateix dia que va prendre possessió del càrrec s'ha mostrat partidària que Nadal entràs en el seu equip de govern municipal, si així ho decidia ell. Les portes continuen obertes en aquest sentit, sense que Calvo hagi canviat de posició.

Amb tot, el secretari general d'UM, Miquel Ferrer, confirmà ahir que el partit està estudiant la possibilitat de remodelar la seva presència a Cort «però sense que encara hi hagi res decidit, tampoc la incorporació de Miquel Nadal». «És una possibilitat que estudiam per millorar la nostra gestió i el servei als ciutadans des de Cort», afegí el número 2 d'UM. Allò que sí va voler deixar clar Ferrer és que això no implica cap desavinença amb els socis del Pacte, ni a l'Ajuntament de Palma, ni tampoc al Consell o al Govern. «UM està molt satisfeta del funcionament del Pacte a totes les institucions, treballam amb lleialtat, i si volem fer un canvi, el plantejarem amb tota transparència a la resta», digué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris