lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
18°

El nucli creixerà amb un nou residencial de 80 adossats devora el col·legi públic

La promotora ha presentat els projectes de parcel·lació i urbanització de 15.000 metres

64166

Zona on es construirà la nova zona residencial de ses Salines.

J.SOCIES.

La fisonomia del centre urbà de ses Salines es veurà modificada en breu ja que, si no hi ha canvis ni entrebancs de darrera hora, creixerà de manera considerable. Una empresa promotora ha projectat la construcció de 80 adossats de semiluxe en un solar de 15.000 metres quadrats que es convertirà en una nova i moderna zona residencial dins el mateix nucli urbà de la localitat del sud de Mallorca. Aquesta nova urbanització estarà ubicada al carrer la Pau. Concretament, el nou residencial serà construït en uns terrenys urbans que van des de l'enfront del col·legi públic i el nou centre i teatre multifuncional fins a la part posterior de la casa consistorial.

L'empresa promotora, una unió temporal d'empreses (UTE), ja ha presentat els projectes de parcel·lació i urbanització dels terrenys, i està pendent que els aprovin per part dels serveis d'urbanisme municipal a fi de presentar els projectes d'obres dels adossats. També haurà d'afrontar un seguit d'inconvenients relacionats amb l'obertura i el tancament de camins veïnals que estan en vies de solució. L'empresa cedirà els carrers, les zones verdes i altres espais públics a la Sala i dotarà la zona de pluvials, xarxa d'aigües i d'electricitat, i de la resta de serveis que es requereixin. Segons ha pogut saber aquest diari, la intenció dels promotors és soterrar els cables de qualsevol servei per garantir la bona imatge del residencial. De fet, l'objectiu és que els adossats siguin de «semiluxe», de la mateixa manera que la urbanització en general, i que no ocasioni impacte visual. Per això, cadascun dels adossats tindrà planta baixa i primer pis, inclourà zones enjardinades i la seva tipologia s'adaptarà a la del mateix nucli urbà de ses Salines.

Un cop que l'Ajuntament emeti l'informe sobre el projecte d'ubanització, la promotora començarà a presentar els projectes de construcció, però en principi ho farà de manera escalonada, així que els adossats es podrien anar construint per fases, segons la demanda que n'hi hagi. Llevat d'alguna excepció molt puntual, el nucli urbà de ses Salines no ha patit la febre constructora de promocions de grans blocs d'habitatges, ja que aquesta s'ha centrat en el nucli costaner de la Colònia de Sant Jordi. Això ha anat en benefici de la imatge de la localitat, però en detriment de l'oferta de residències. Ara, aquells veïns de ses Salines que no podien accedir a un habitatge en tindran almanco una oferta i en un indret que respectarà la fisonomia de la localitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris