nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El Govern crea l'institut per reduir el fracàs i la conflictivitat escolar

Promourà activitats extraescolars per millorar la relació en els centres

El Consell de Govern aprovà ahir la creació de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, un nou organisme de la Conselleria d'Educació i Cultura que tindrà entre els seus principals objectius ajudar la prevenció de situacions de conflicte, la consecució de l'èxit escolar, la socialització i formació complementària de l'alumnat i l'anàlisi de la convivència escolar.

L'institut, que ve a substituir l'Observatori per a la Convivència, aprovat durant la passada legislatura però que no s'arribà a posar en funcionament, tindrà un caràcter consultiu encara que assumirà més funcions dirigides a reduir el fracàs escolar i a promoure la realització d'activitats extraescolars com a eines per reduir la conflictivitat.

Segons explicà ahir la portaveu Margarita Nájera després del Consell de Govern que aprovà el decret que regularà el nou organisme, dilluns la consellera d'Educació i Culturà, Bàrbara Galmés, presentarà les seves principals línies d'actuació.

Pel que avançaren ahir, s'actuarà en tres eixos per contribuir a la millora del desenvolupament de l'activitat escolar als centres educatius: anàlisi de conflictes i suport a les activitats de prevenció; coordinació d'actuacions de l'administració educativa per reduir el fracàs escolar; i disseny d'un programa d'activitats extraescolars als centres sostinguts amb fons públics, que fomentin la creació de vincles positius entre els membres de la comunitat escolar. Des del Govern, es recordà ahir que la creació d'aquest organisme està recollida en la normativa de la Llei Orgànica d'Educació de l'any 2006.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris