nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

Important pujada de donacions de sang de cordó umbilical a Mallorca

L'entrada de Son Dureta en el projecte quasi n'ha doblat el nombre

MARIA QUES. Palma.

El programa de donació de sang de cordó umbilical de Mallorca ha experimentat durant 2007 un important creixement i ha arribat a les 201 donacions, davant les 120 de 2006. Així ho confirmà el coordinador autonòmic de Trasplantament, Antoni Gayà, qui explicà que una de les principals causes d'aquest augment fou «l'entrada dins el programa de l'hospital Son Dureta que, de fet, s'ha convertit en el centre que més unitats hi ha aportat».

En l'actualitat hi participen tres centres hospitalaris públics de les Illes, Son Llàtzer, Hospital de Manacor i Son Dureta, però aquesta xifra es podria ampliar, perquè Gayà assenyalà que el programa es podria estendre als centres de Can Misses d'Eivissa, Mateu Orfila de Menorca i al d'Inca, i a banda d'alguns hospitals privats de la Comunitat. Totes les mostres, una vegada recollides, s'envien al Banc de Sang de Cordó Umbilical de Barcelona. De fet, Balears fou la primera comunitat que signà un conveni amb aquesta entitat per fer aquestes col·laboracions.

El Programa de sang de cordó, que inclou un total de 26 maternitats de Catalunya i 4 programes autonòmics: Balears, Aragó, Navarra i Extremadura, va obtenir el 2007 un total de 6.245 donacions, gairebé el doble de les de 2006, quan en foren 3.405. L'elevada exigència dels estàndards de qualitat internacional fa que, del total, just en fossin acceptades al banc 1.767, el 28% de les donacions realitzades. Aquest programa conté 7.920 unitats actives i accessibles en els registres internacionals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris