nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Els taxis tomben les tarifes pactades i reobren les negociacions amb Cort

El sector demana ara una pujada més «forta» dels preus quan fa 7 dies els aprovà per unanimitat

El sector dels taxis s'ha fet enrere i decidí ahir que no acceptarà la nova proposta de tarifes del 2008 que preveia una mitjana d'increment dels preus del 3'9%. Aquest canvi d'opinió es dóna just una setmana després que el mateix sector hagués pactat amb Cort i per unanimitat la nova pujada de les tarifes de taxis, les mateixes que ara rebutgen. El col·lectiu traslladà ahir aquesta decisió en el transcurs de la reunió de la comissió de seguiment del taxi, que integra tot el col·lectiu vinculat a la professió, amb responsables del transport i el regidor de Mobilitat, Joaquín Rodríguez.

La decisió ha estat liderada, bàsicament, per l'Associació d'Autònoms del Taxi de Mallorca, que presideix Biel Moragues, sota l'argument que la nova pujada no surt rentable pel sector si va acompanyada de l'eliminació del trajecte mínim de 3 i 4 euros en horari diürn i nocturn respectivament, tal com preveia l'acord. Per això, aquesta patronal proposa que es recuperi el trajecte mínim i, a canvi, acceptarà l'increment inicialment pactat. L'altre opció proposada és suprimir el trajecte mínim i augmentar el percentatge mitjà dels preus.

Això no vol dir que tot el sector combregui amb aquest canvi d'opinió, perquè implica retardar l'aplicació a la pràctica dels nous preus, fet que ja no serà possible fins a finals del segon trimestre de l'any. Mentrestant, els taxistes continuaran fent serveis amb les tarifes «antigues».

Per començar la nova proposta ja no passarà en el ple d'aquest dilluns i Cort es veu obligat, ara, a reobrir les negociacions amb el sector i començar de nou un tema que es du arrossegant des del mes d'octubre. Entre el col·lectiu que discrepa d'aquest retard hi ha l'emissora de ràdio taxi. El seu president, Arnau Bisquerra, manifestà que «el problema principal és que les tarifes no s'aprovin pel gener, aquesta era la nostra principal preocupació». El regidor confià que en la pròxima reunió prevista abans del proper 15 de febrer per tractar sobre el tema es desencalli aquest acord amb idea que els nous preus puguin aprovar-se en el ple del 25 de febrer. Aixi mateix, Rodríguex va expressar la seva «sorpresa» davant la nova reacció després que la proposta hagués obtingut el vistiplau unànime del sector.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris