cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

El Govern retira el projecte de la depuradora de Can Picafort

El batle Martí Torres (PP) recorda que és una vella reivindicació

La Comissió Balear de Medi Ambient, celebrada dijous horabaixa, decidí retirar el projecte de construcció de la futura depuradora de Can Picafort, «perquè s'ha de canviar la ubicació de l'emissari», segons van informaren fonts de la Conselleria de Medi Ambient. En el projecte actual de la depuradora, l'emissari desemboca a la badia d'Alcúdia, actualment protegida amb la designació de Lloc d'Importància Comunitària (LIC).

Per aquesta raó, fonts de la Conselleria de Medi Ambient explicaren ahir que «s'ha retirat el projecte per trobar una nova ubicació per a l'emissari». Les mateixes fonts adverteixen que aquest canvi al projecte també pot suposar que s'hagi de cercar una nova ubicació per a l'estació depuradora de Can Picafort. El batle de Santa Margalida, Martí Àngel Torres (PP), digué ahir que «tot i que encara no tenim una informació oficial de la nova decisió adoptada per la Conselleria de Medi Ambient, esperarem que ens ho notifiquin per tal de poder posar en marxa tots els tràmits per agilitar-los al màxim i evitar que aquest projecte s'endarrereixi».

En aquest sentit, Martí Àngel Torres recordà que «fa molts anys que el Consistori de Santa Margalida reclama la construcció de la depuradora de Can Picafort». «Durant els mesos d'estiu la població de Can Picafort és multiplica a causa del turisme i de la presència de persones que tenen una nova residència. Aquest fet fa que la depuradora sigui una inversió prioritària per a un nucli costaner i turístic com el nostre».

Tot i que l'anterior conseller de Medi Ambient del Govern, Jaume Font, signà un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Margalida l'any 2005 per realitzar el nou projecte de la depuradora, ara aquell projecte ha quedat completament aturat a l'espera de trobar una nova ubicació per a l'emissari. Actualment, el poble costaner de Can Picafort depura les seves aigües brutes al costat de les de Muro, a l'estació depuradora ubicada al terme municipal de Muro.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris