cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Gadma i Ajuntament duen a terme una campanya per millorar la recollida selectiva

Realitzen enquestes a tots els veïns de la localitat per esbrinar els problemes del nou sistema

«El paper l'ha de reciclar i posar-lo en una bossa de paper o en una capsa de cartró, perquè si el treu en una bossa de plàstic no serveix de res». Així va informar ahir el portaveu de Gadma, Bernat Fiol, la veïna de Binissalem Maria Reynés, durant la campanya que realitzen aquests dies Gadma i Ajuntament per millorar el servei de recollida selectiva.

«Ens hem proposat realitzar enquestes sobre el funcionament i els problemes de la recollida selectiva a totes les cases del municipi per poder solucionar els dubtes als veïns i fer un estudi per corregir totes les equivocacions dels usuaris», segons va explicar Bernat Fiol, que ahir al matí feia el treball de camp realitzant les enquestes a alguns veïns de Binissalem.

Aquesta nova iniciativa la duen a terme l'Ajuntament de Binissalem i Gadma, conjuntament, per millorar el servei de recollida selectiva. En aquest aspecte, el regidor José Fernández va explicar que «hem eliminat tots els iglús del centre urbà perquè s'havien convertit en punts d'acumulació de fems i no es complia amb la normativa però, d'altra banda, hem fet un gran esforç per tenir obert el punt verd al matí i a l'horabaixa, i facilitar d'aquesta manera que els usuaris puguin portar articles diversos i no els deixin al carrer».

A més, el regidor recordà que fa pocs mesos que des de la Mancomunitat del Raiguer es canvià el calendari de recollida de vidre, cartró, rebuig i orgànica per tal de beneficiar els usuaris.

Un altre punt important durant la nova campanya «és la conscienciació de reduir i reutilitzar, a més de reciclar», va puntualitzar Bernat Fiol, que va continuar explicant que «avui en dia s'utilitza molt plàstic i molts envasos que realment no es necessiten». En aquest sentit, el portaveu de Gadma va aprofitar per anunciar que «seria convenient realitzar una campanya a tots els comerços del municipi a fi que redueixin l'ús de bosses de plàstic i altres envasos que no són necessaris».

L'Ajuntament de Binissalem i Gadma impulsen aquesta nova campanya de manera conjunta després de firmar un conveni de col·laboració entre les dues entitats el passat 22 de desembre, mitjançant el qual Gadma es comprometé a ajudar la Sala en totes les tasques de millora mediambientals, entre les quals es troben fomentar i millorar el servei de recollida selectiva.

Per aquesta raó, ara es tira endavant la nova campanya per conscienciar els veïns de la localitat amb el nou sistema de recollida selectiva i optimitzar-lo, mitjançant les enquestes i la nova informació que s'ofereix als ciutadans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris