cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El 88% de metges d'Atenció Primària té a càrrec seu més de 1.500 pacients

Un estudi demostra la massificació que pateixen els centres illencs

El 88'6% dels metges d'Atenció Primària de les Illes Balears tenen a càrrec seu més de 1.500 pacients, segons un informe realitzat per la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP). L'estudi revela que el percentatge de metges de família que atén més de 1.500 pacients és superior al 85% a les comunitats de Madrid, (89'7%), Balears (88'6%) i Múrcia (85'6%), i que és superior al 60% a Canàries, País Valencià, Astúries i Catalunya.

Segons indicà el secretari de la federació, Manuel Martín, les dades «evidencien la massificació» de l'Atenció Primària a comunitats com Madrid, Balears i Catalunya. Martín va afegir que aquest factor està relacionat amb el percentatge de persones que prefereixen anar a un metge de família privat.De l'informe, que analitza dades d'entre el 2002 i el 2006, es desprèn que el 47'4% balears prefereixen l'Atenció Primària pública abans que la privada.

Malgrat les preferències, la majoria dels espanyols consideraren que van ser atesos «bé» o «molt bé» pels metges dels centres públics. Així mateix, Martín denuncià que l'informe reflecteix diferències «excessives i injustificades» entre autonomies, per la qual cosa ha sol·licitat que el Consell Interterritorial «deixi de ser un instrument de confrontació ideològica» per convertir-se en un «òrgan regulador que eviti aquestes diferències».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris