lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

El turisme de reunions cresqué un 10% i generà 46 milions d'euros

Els empresaris lamenten el retard a construir el palau de congressos

El turisme de congressos, convencions i incentius generà 46 milions d'euros a Mallorca durant 2007, 6 milions més que l'any anterior. Aquest increment va ser possible gràcies al fet que es dugué a terme un 10% més d'esdeveniments i a la despesa dels 102.000 visitants que arribaren a l'Illa. Una xifra, aquesta darrera, que s'ha vist incrementada en un 25 per cent respecte de l'any 2006. La meitat dels assistents eren espanyols, seguits dels alemanys i dels britànics.

Aquestes són les conclusions principals de l'informe Turisme de reunions 2007, que presentà el president del Mallorca Convention Bureau (MCB), Marcos Paredes. Així mateix, assegurava que «l'entristeix» el retard en l'execució de les obres per construir el palau de congressos de Palma, ja que això dificulta la progressió d'aquest turisme.

Paredes assenyalà que el mercat espanyol ha registrat un increment «espectacular» com a emissor de turisme de congressos, mentre que altres com l'alemany o el britànic s'hi estabilitzen, segons les dades dels tres darrers anys. D'altra banda, destacà la progressió ascendent del mercat escandinau, que seria el quart en importància.

Mallorca acollí un total de 2.240 reunions, que es realitzaren principalment els mesos d'abril, juny i octubre. La meitat d'aquests esdeveniments corresponia a viatges d'incentius i de presentacions. L'estada mitjana dels visitants va ser d'entre 2 i 3 nits i la seva despesa superà els 200 euros diaris.

Medicina, automoció, tecnologies i esport foren els sectors d'activitat que varen efectuar més reunions a l'illa. En conjunt, a Mallorca es dugueren a terme 753 viatges d'incentiu, 475 convencions, 370 seminaris, 456 presentacions i 186 congressos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris