algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El Govern descarta construir per ara el recinte firal, perquè no és prioritari

El batle critica la manca d'«interès» i la consellera contesta que el PP no deixà projecte

101194

Pastor formulà les crítiques en una roda de premsa que va oferir ahir a Manacor.

La Conselleria de Comerç i Indústria del Govern balear no veu prioritària la construcció del recinte firal de Manacor. És en l'únic punt en el qual coincidiren ahir el batle de Manacor, Antoni Pastor (PP), i la consellera de Comerç i Indústria, Francesca Vives, que, en contextos diferents, entraren en un creuament d'acusacions.

En una roda de premsa oferta a Manacor, Pastor afirmà que la consellera «no té prioritat ni interès» a construir el recinte firal, i es limità a afegir que «és legítim: ells sabran el que fan perquè són decisions de Govern». Pastor lamentà que «es perdran una desena de fires i congressos que s'hi farien cada any, i que permetrien descentralitzar serveis de Palma». Aquestes paraules sortiren a llum després que Pastor criticàs el regidor Sebastià Gayà, delegat de l'IDI a Manacor, per haver demanat que el solar del recinte firal es destini al col·legi nou. Pastor acusà Gayà de «manca de serietat», perquè el solar «només fa 6.500 m2 i la Conselleria n'ha de meneter 8.000 per a un col·legi».

Per la seva banda, Vives contestà que «per saber quines són les prioritats de la consellera, el batle hauria de parlar amb mi: no fer-ho és una falta de lleialtat institucional, sobretot si tenim en compte que Pastor i jo ens veiem cada dimarts al Parlament». Així mateix, criticà que a la Conselleria de Comerç i Indústria, «no hi ha ni un projecte i tot del recinte firal, perquè només era una idea, ja que l'Ajuntament no cedí els terrenys». En aquest sentit, recordà que «en el cas de Calvià, governat pel PP, trobàrem un projecte fet i que s'està executant, de manera que no ens poden dir sectaris».

Vives afirmà que «no descartam fer el recinte firal a llarg termini, però ara per ara la prioritat és fer un recinte firal per a totes les Balears i deixar d'anar de lloguer».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris