algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El mur d'un edifici en construcció cau damunt la casa veïna a Santa Maria

La propietària de l'immoble afectat, que era a l'interior, en sortí miraculosament il·lesa

101160

Bombers d'Inca i de Llucmajor pujaren a la teulada per esbrinar-ne les causes.

«Vaig sentir un renou molt fort i la teulada s'esfondrà». Margalida, la propietària d'una casa de dues altures a Santa Maria, en sortí ahir miraculosament il·lesa després que el mur d'una obra del costat caigués damunt del seu habitatge. Els danys són abundants i l'ensorrament causà un gran enrenou al poble.

A la plaça Hostals s'ubica, en el número 7, una estreta casa que limita, d'una banda, amb una immobiliària, i per una altra, amb un edifici en construcció, de tres altures. Passada la una de l'horabaixa, la paret de tres metres d'alt i uns deu centímetres de gruix, que anava encaixada entre els pilars, es desplomà i caigué damunt la teulada de la casa veïna. L'estructura era antiga i el pes del formigó en destrossà la coberta.

A l'immoble, a la planta baixa, hi era la propietària, que sentí un estrèpit i sortí sobresaltada al carrer. Afortunadament, les seves dues filles no eren a l'habitatge en aquell moment. Els encarregats de l'obra, alarmats, avisaren els equips d'emergència i fins a aquella plaça acudiren dotacions de la Policia Local, la Guàrdia Civil i els parcs de bombers d'Inca i de Llucmajor.

«Tot indica que el ciment era fresc i no agafà, per això caigué el mur que anava entre els pilars», explicà un dels responsables policials.La batlessa Rosa Vich es personà a la plaça Hostals i, en primer lloc, s'interessà per l'estat de Margalida, la veïna afectada. Després donà les instruccions necessàries perquè li cercassin un habitatge de lloguer mentre arreglen el seu. L'amo del solar en obres és veí de la damnificada des de fa molts anys i assegurà que entre ell, el promotor i l'assegurança cercaran la fórmula per cobrir els desperfectes ocasionats per l'accident.

Durant dues hores, els bombers apuntalaren la planta baixa del número 7, perquè les runes caigudes sobre el pis superior no perjudicassin tota l'estructura. L'habitatge quedà precintat mentre els tècnics avaluaven els danys. A l'exterior, la Policia Local controlà el trànsit perquè els conductors s'aturaven al costat de la plaça per saber què havia passat i s'estaven originant importants retencions. «Si la senyora de la casa hagués estat al pis superior quan caigué el mur, n'hauria sortit malparada amb tota seguretat, perquè el bloc pesava diverses tones», contà un bomber.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris