nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Armengol evitarà les reivindicacions al Govern en el debat de Mallorca

Els eixos del discurs d'avui seran el territori i les polítiques socials

La presidenta del Consell, Francina Armengol (PSIB), no traurà avui el discurs reivindicatiu amb el Govern que ja ha fet servir altres vegades per reivindicar la transferència de competències i, en canvi, obrirà el Debat sobre l'estat de Mallorca amb una reflexió sobre la realitat illenca. Una reflexió que li servirà per repassar les actuacions impulsades pel Pacte durant el primer mig any, però també per apuntar projectes novedosos amb vista al futur.

Dos seran els eixos que centraran aquest repàs. El primer, el territori, ha marcat de fet els primers mesos de govern de Pacte. Des del Consell s'ha aprovat ja una primera moratòria urbanística que afecta 14 espais concrets i s'ha anunciat la immediata revisió del Pla Territorial per reorientar les anomenades Àrees de Reconversió Territorial, operacions urbanístiques plantejades inicialment per afavorir esponjaments sense haver de pagar indemnitzacions.

L'altre eix, el de la política social, ja ha suposat la transformació de l'Institut i un important augment en la dotació pressupostària, però també ha aixecat les primeres crítiques del PP, que deixa entreveure que aquest pot ser un dels seus fronts d'atac en el debat d'avui. Si les acusacions als exsocis d'UM distragueren els populars els primers mesos, darrerament s'han preocupat més per qüestions que afecten més directament els ciutadans, com l'increment en la taxa de fems o les polítiques territorials.

La intenció d'Armengol, de passar molt per sobre de la reclamació de les competències que li atorga l'Estatut, serà compensada amb la intervenció del Bloc i d'UM, formacions integrades en el Pacte.

El debat, que serà presidit pel vicepresident Antoni Pascual, començarà aquest matí (11.00 hores) amb el discurs de la presidenta i continuarà després de dinar (16.00 hores) amb la intervenció del popular, Jaume Font, que tindrà mitja hora inicial i 15 minuts de rèplica. Armengol li respondrà per separat i disposarà d'un temps il·limitat.

Els portaveus dels grups del Pacte -PSIB, Bloc i UM- intervindran després per aquest ordre i Armengol els respondrà conjuntament. Per primer pic, el debat es podrà seguir en directe a través de la plana web del Consell: www.conselldemallorca.cat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris